Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Zabezpieczenie blokujące wysyłke email
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
socially
Witam, prosze o pomoc.... chciałem dopisać zabezpieczenie blokujące wysyłke email bo coraz więcej osób korzysta z tzw 10 minutowych emaili aby się zarejestrować a potem konto pocztowe po 10 minutach znika
Mam coś takiego
  1. //------------------------------------------
  2. // Send template based email
  3. //------------------------------------------
  4. function send_email_template($sendto, $template, $replacements, $language)
  5. {
  6. global $DB, $PREFS, $EMAIL, $SESSION;
  7.  
  8. if($sendto == 'xxx@10minutemail.pl'){
  9. return false;
  10. }

Blokuje to wysyłanie email który i tak nie dotrze po 10 minutach na adres xxx@10minutemail.pl problemem jest to, że blokowany jest tylko konkretny podany email nie wiem co wstawić aby zablokować nie konkretny email jak w przykładzie xxx@10minutemail.pl a wysyłkę na domenę czyli żeby żadnego email nie wysłało do każdej osoby która ma @10minutemail.pl
Ręczne dopisywanie każdego takiego @ jest uciążliwe można by wpisać 1@10minutemail.pl, 2@10minutemail.pl itp. ale lepiej zablokować wysyłkę do każdego kto ma po @ 10minutemail.pl

Ktoś pomoże? co tu if($sendto == 'xxx@10minutemail.pl') wpisać aby zablokować wysyłkę do każdego kto ma po @ 10minutemail.pl
Damonsson
1. Używaj kolorowania składni na forum.
2. Ty zablokujesz jedną domenę, w tym czasie powstanie 10 kolejnych
3. Sposobów jest mnóstwo np. taki banalny:
  1. if (stristr($sendto , '@10minutemail.pl') !== false) {
  2. return false;
  3. }
Pyton_000
stripos
Kshyhoo
Witamy na Forum. Zapoznaj się z panującymi tu zasadami by uniknąć blokady wątków. Ten post poprawiam...
socially
Cytat(Damonsson @ 11.10.2015, 11:08:36 ) *
1. Używaj kolorowania składni na forum.
2. Ty zablokujesz jedną domenę, w tym czasie powstanie 10 kolejnych
3. Sposobów jest mnóstwo np. taki banalny:
  1. if (stristr($sendto , '@10minutemail.pl') !== false) {
  2. return false;
  3. }

Damonsson dziękuję! Pierwsza odpowiedź i 100% pomocna.

Kshyhoo dziękuję za poprawienie, już nauczyłem się kolorować składnie.

Damonsson
Proszę bardzo. Odpowiedź Pyton_000 jest jeszcze lepsza (szybsza, mniej pamięciożerna) jakby co, więc stristr można zamienić na stripos, da taki sam efekt.
socially
Cytat(Damonsson @ 13.10.2015, 21:00:11 ) *
Proszę bardzo. Odpowiedź Pyton_000 jest jeszcze lepsza (szybsza, mniej pamięciożerna) jakby co, więc stristr można zamienić na stripos, da taki sam efekt.

Damonsson możesz mi jeszcz coś podpowiedzieć... mam obecnie

1.  
  2. if(stripos($sendto , '@10minutemail.pl') !== false) {
  3. return false;
  4. }
  5.  

zablokowało to wysyłkę email do wszystkich którzy mają po @ 10minutemail.pl a jak to rozpisać aby wykluczyć z blokowania i była możliwość wysłania email na np adres admin@10minutemail.pl ? w chwili obecnej wysyłka na ten adres jest blokowana a jednak są wyjątki kiedy mimo blokowania wysyłki są adresy na które wiadomości powinny być wysłane. U mnie np pojawił się admin@10minutemail.pl a bez wykluczenia z blokowania niestety żadna wiadomość nie zostanie wysłana.
Pyton_000
&& $sendto !== 'mail'

To są podstawy
socially
Cytat(Pyton_000 @ 14.10.2015, 11:11:51 ) *
&& $sendto !== 'mail'

To są podstawy

Pyton_000 jestem zielony w php dlatego załozylem temat w dziale "przedszkole"
Damonsson podał konkretnie napisany kod, który tylko podmieniłem w pliku php i działa, od Ciebie skorzystałem z podpowiedzi aby użyć stripos zamiast stristr, rozumiem, że to co podałes to nalezy wstawić w plik php ale nie mam pojęcia w którym miejscu...

1.  
  2. $sendto !== 'mail'
  3.  

bardziej byś mi pomógł gdybyś wrzucił jak to ma wyglądać, tak mam obecnie a jak i gdzie dopisać to co podałeś? rozumiem, że w miejsce mail podajemy tak jak ja potrzebuję admin@10minutemail.pl ?

1.  
  2. if (stristr($sendto , '@10minutemail.pl') !== false) {
  3. return false;
  4. }
  5.  
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.