Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]pętle wyswietlanie po kolei
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
matuty
Witam mam pytaniecczy można jakimś sposobem po kolei wyświetlać poszczególne pętlę? Tzn.mam pętlę, która ma wykonać się 10 razy i pokazuje mi poszczegolna pętlę na 5s po czym znika pojawia się następna i tak dalej do końca pętli.
Pyton_000
eee ?
matuty
Pętla 1 (
runda 1
przeciwnik obronił24 obrazen.
zadałeś 107
obroniono 39 obrazen.
dostałes 129
twoje zycie -871
zycie przeciwnika - 893
)
Pokazuje się na 5s, po 5s znika i pojawia się pętla 2

Pętla 2(
runda 2
przeciwnik obronił24
obrazen. zadałeś 128
obroniono 41 obrazen.
dostałes 101
twoje zycie -770
zycie przeciwnika - 765
)
I tak dalej
Pyton_000
sleep ?
I dalej nie wiem o co Ci chodzi.

Domyślam się że chodzi Ci raczej o JavaScript i Ajax
matuty
Fajnie że się domyslasz ale jak nie jestes w stanie pomoc to nie podbijaj sobie listy postow bezsensownymi odpowiedziami, które i tak niczego nie wnosza
Pyton_000
Widzę że dalej nie rozumiesz aluzji że to co napisałeś kupy się nie trzyma i dalej nic nie mów co chcesz osiągnąć. Trudno niech ktoś inny się głowi o ile będzie miał chęci...
Tomplus
Poczytaj trochę o AJAXie, pobaw się na swoim serwerze podstawami, a potem zacznij obmyślać jak to przystosować do swoich potrzeb.

Dokumentacja Jquery ma mnóstwo przykładów które może ci pomóc.
olszam
@matuty, jak ludzie wyżej napisali jquery albo ajax jeśli chcesz na bieżąco wykonywać zadania bez odświeżania. Oczywiście w php też to się da ale w takim przypadku to lepiej wyręczyć się właśnie ajaxem albo jquerym.
matuty
Właśnie poduczam sie troszkę smile.gif
Macie może jakieś kursy po polsku, które mogły by mi pomóc?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.