Otóż mam mały problem, zrobiłem formularz i napisałem SQL na dodawanie rekordów z formularza do tabeli w bazie, jednak, gdy uzupełniam pola formularza i daje "Dodaj" wyskakuje mi komunikat, że nie udało się dodać rekordów do bazy.(Przeglądałem różne tematy i nic mi z nich nie pomogło :/ ) Oto kod :
<form action="index.php" method="post"> imię :<br /> <input type="text" name="Imie" /><br /> Nazwisko :<br /> <input type="text" name="Nazwisko" /><br /> PESEL :<br /> <input type="text" name="PESEL" /><br /> NIP :<br /> <input type="text" name="NIP" /><br /> Miasto :<br /> <input type="text" name="Miasto" /><br /> Kod pocztowy :<br /> <input type="text" name="Kod Pocztowy" /><br /> Ulica : <br /> <input type="text" name="Ulica" /><br /> Numer Domu : <br /> <input type="text" name="Numer Domu" /><br /> Numer Mieszkania : <br /> <input type="text" name="Numer Mieszkania" /><br /> Status : <br /> <input type="text" name="Status" /><br /> <input type="submit" value="dodaj" /> </form> <?php // odbieramy dane z formularza $imie = $_POST['Imie']; $Nazwisko = $_POST['Nazwisko']; $PESEL = $_POST['PESEL']; $NIP = $_POST['NIP']; $Miasto = $_POST['Miasto']; $Kod = $_POST['Kod Pocztowy']; $Ulica = $_POST['Ulica']; $Dom = $_POST['Numer Domu']; $Mieszkanie = $_POST['Numer Mieszkania']; $Status = $_POST['Status']; if($imie and $Nazwisko) { // łączymy się z bazą danych // dodajemy rekord do bazy $ins = @mysql_query("INSERT INTO spis (Imie, Nazwisko, PESEL, NIP, Miasto, Kod Pocztowy, Ulica, Numer Domu, Numer Mieszkania, Status) VALUES ('$imie', $Nazwisko','$PESEL','$NIP','$Miasto','$Kod','$Ulica','$Dom','$Mieszkanie','$Status' "); if($ins) { } else { } } ?>