Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][SQL][JavaScript]Pozyskiwanie identyfikatora klikniętego odnośnika
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Koxcon
Witam,

Mam pewien problem - mianowicie chciałbym zrobić podstronkę, na której będą wyświetlały się raporty stworzone wcześniej przez konkretnego użytkownika. Nie za bardzo wiem, jak się za to zabrać. Póki co mam tylko wyświetlanie odpowiedniej ilości odnośników:

1. $userID=$_SESSION['ID'];
  2.  
  3. $zapytanie=mysql_query("SELECT * FROM `raports` WHERE `users_idusers`='$userID'");
  4.  
  5. $k=0;
  6. while($row=mysql_fetch_row($zapytanie)){
  7. $dane[$k]=$row[0];
  8. $k++;
  9. }
  10. $ilosc_raportow=count($dane);
  11.  
  12. $i=1;
  13. print '<table border="1">';
  14. for($j=0;$j<$ilosc_raportow;$j++){
  15. print '<tr><td><a href=wczytaj.php>Raport nr '; echo $i; print '</a></td></td>';
  16. $i++;
  17. }
  18. print '<table>';

I teraz cały problem polega na tym, że jeśli dany użytkownik ma np. 5 raportów, to klikając w odpowiedni odnośnik, skrypt sam wybierze odpowiednie ID raportu. Myślałem nad tym, czy nie dodać przy każdej komórce odpowiedniego przycisku z własnym identyfikatorem - po wciśnięciu aplikacja wczytywała by ten identyfikator do zmiennej, porównywała z tablicą $dane i znajdowała odpowiednie ID raportu, jednak nie za bardzo mam pojęcie, czy da się tak zrobić. Może jest inny sposób?

Pozdrawiam,
Koxcon
com
yy $_GET ?
Koxcon
A coś więcej?

Rozumiem, że w pętli powinno być coś takiego:

1. print '<tr><td><a href=wczytaj.php/?number=''>Raport nr '; echo $i; print '</a></td></td>';

Tylko 2 pytania - czy da się to zrobić w pętli?
I co powinienem wpisać po "number"? wpisując $i wyrzuca błąd sad.gif
com
  1. echo '<tr><td><a href=wczytaj.php?number='.$i.'>Raport nr '.$i.'</a></td></tr>';
Tak nie działa?

Da się smile.gif
Koxcon
Jasne, że się da, dzięki. Mam jeszcze mało doświadczenia i dostawiłem jedną kropkę za mało :/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.