Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: MySql+problem z zapytaniem
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
moniczka6
Witam wszystkich serdecznie, bo w zapomnieniu zapominaiłam nawet o tym, ale mam duuuuży problem. Chodzi mi o to że mam taką to oto kwerendę napisaną w Accessie:

Kod

SELECT L.CustomerAccount,
L.InvoiceNumber,
Y.ID, Y.RecordType,
T.Description AS TypeName,
Y.PhoneNumber AS PhoneNumber,
U.Name, U.Department, U.Region,
Y.Description, Y.EventDate,
Y.Quantity, Y.PriceDiscount,
Y.OriginalValue, Y.PeriodFrom,
Y.PeriodTo, Y.NetAmount,
Y.VATRate, Y.UserID, Y.MultiUser
FROM DBLabel AS L RIGHT JOIN ((YData AS Y LEFT JOIN DictRecordType AS T ON Y.RecordType = T.RecordType) LEFT JOIN Users AS U ON Y.UserID = U.ID) ON L.ID = Y.LabelID

No i wszystko było by pieknie ładnie, gdyby nie to że gdy chcę uaktywnić TZQuery (z Delphi) nie chce to działać a dokładniej mówiąc wyskakuje cudny komunikacik:

You have an error in your SQL syntax near '((YData AS Y LEFT JOIN DictRecordType AS T ON Y.RecordType = T.RecordType) LEFT' at line 12

Może ktoś wie jak to zmienić żeby to zadziałało (uzywam oczywiście MySql) questionmark.gif

PROSZ!!! Bo chyba dostanę za chwilę czegoś strasznego .....
dr_bonzo
  1. ((YData AS Y LEFT JOIN DictRecordType

Byc moze zamiast "YData" ma byc "Y.Data"?
moniczka6
No już wiem o co chodziło smile.gif ... Jak się okazało po prostu dopiero MySql od 4.1 wzwyż obsługuje kwerendy zagnieżdźone smile.gif ... Ot i sprawa załatwiona biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.