@com: Skasuj cookie. Strona nie miała 1mln wejść dziennie dlatego uznałem że nie warto tego dodatkowo oprogramowywać.
[nonce] jest tylko dla 3 zmiennych konfiguracyjnych globalnych które raczej nie ma sensu odpytywać oddzielnie np ajaxem. Skończyły mi się pomysły co zrobić z adsbygoogle = window.adsbygoogle || [] dlatego też tam trafiło. Skrypty google koniecznie to potrzebują jako zmienną globalną, samo window.adsbygoogle nie działa. A ten CSP cały i tak obecnie jest do kitu. Do wszystkich domen trzeba dodawać reguły a i tak skrypty zewnętrzne mają wynalazki w stylu eval() i leży.
Niezły pomysł z fontami. Na razie mi się nie chciało bardziej kombinować bo całość przechodzi przez browserify-css (dla fontów font-awesome).
Z tym async znalazłem świetną stronę gdzie była cała masa testów wszystkich możliwych obecnie rozwiązań (oczywiście nie dodałem do ulubionych i teraz nie mogę odszukać). W takiej formie jest ok, zresztą nawet na logikę czytając dokumentację async. Dodanie na koniec + async było nawet zdaje się wolniejsze.
Z www. mam mieszane uczucia. Od lat nie używam dla żadnej ze stron dlatego nie ma w DNSach. Nigdzie też nie powinno być indeksowane, a w panelu developer console wymuszam indeksowanie bez www. Zauważyłem że bardzo duże grono laików zupełnych też już w większości nie klepie tego www wpisując adres. To było tak potrzebne jak // (TimBL pytany kiedyś co by zmienił powiedział że właśnie to)