Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Jak zautomatyzować sidebar :)
Forum PHP.pl > Forum > PHP
ZenekN
Hej wesołych świąt smile.gif

Mam pytanie spróbuje ktoś podpowiedzieć jak mógłbym z grubsza zautomatyzować sidebar w sklepie int.

już opowiadam chciałem wykonywać wszelkiego rodzaju sortowanie i selekcje zapytań

czyli

- cena sklepowa od do
- sortowanie alfabetyczne od AZ do ZA
- sortowanie ceny najtansza do najdrozsza i na odwrót

itd itd

parametry wysyłam w tablicy get mniej więcej tak
  1. ?producent=10&cenaod=50&cenado=100

NickOver
Jeśli sortowanie miło by być po odświeżeniu to dzięki przesłanym danym zbuduj zapytanie które pobierze produkty w odpowiedniej kolejności. Jeśli na żywo możesz użyć pluginu dataTables albo napisać autorskie rozwiązanie (jeśli zadajesz takie pytanie na forum to nie bierz się za to)
ZenekN
Ogólnie to wiem w czym rzecz ale zauważyłem że jest przy tym trochę pracy, nie chcę popełnić błędu aby pisać wszystko od nowa.

Jednak zamiast typowego urla get pozwoliłem sobie rozdzielać wszystko za pomocą średników tak mi jest łatwiej potem explodować czy z javascriptu czy z php.
NickOver
Postać urla nic nie wnosi do tematu. Parametry możesz przekazywać gete'm postem lub czymkolwiek innym. Po prostu musisz zbudować sobie odpowiednie zapytanie przy odświeżeniu.
  1. if(isset($_POST['order_by']){
  2. $query .= "ORDER BY ".$_POST['order_by'];
  3. }
ZenekN
Piszę swój mały wielki enterprise więc gotowce raczej odpadają wink.gif
Dzięki za informację
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.