Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][inne] Harmonogram zadań bez uruchamiania przeglądarki
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
d0m1n1k_
Witam,
nie wiem w jakim dziale to pisać - także pozostanę wierny przedszkolu ;-)

Zastanawiam się czy jest możliwość wywołania skryptu harmonogramem zadań z pominięciem uruchamiania przeglądarki.
Na każdy uruchomiony skrypt Chrome zżera mi od 30 do 100MB RAM i nawet 15% CPU.

A może zna ktoś po prostu łatwiejszy - czytaj: mniej obciążający kompa - sposób na uruchamianie skryptów php pod Windows 7 na WebServ.

Z góry dziękuję za pomoc.
d0m1n1k_
Działa i nie dział.
Sposób działa - w okienku DOS'owskim uruchamia się apka php.exe, wybiera kontekst skryptu i zaczyna pracować, ale...

1. Nie obsługuje działań na plikach (nie tworzy pliku jeśli go niema, nie odczytuje i nie nadpisuje... nic nie robic z plikiem)
2. Nie obsługuje MySQL z zewnętrznego hosta

A bez tych dwóch elementów duffa - nic nie podziałam :-//
viking
W takim razie błędu musisz szukać w swoim kodzie / konfiguracji.
kapslokk
1. Ścieżki masz dobre?
2. Jakiś błąd?
d0m1n1k_
Kod jest dobry. Używałem go przez ostatnie trzy miesiące i dotychczas nie było ani jednego errora w logach.
Errory dotyczą feof (dla zliczania linijek w pliku. max 10k), fopen i fgets. Wywala FALSE

No nic, na chwilę obecną będzie musiało wystarczyć mi dorzucenie do pracowni drugiej jednostki do przeliczeń i analizy.
Kolejnym krokiem zapewne będzie przeproszenie się z CentOS'em (wywalił kilka lat temu takiego errora, że wszystkie dane poszły w cholerę... a ssd nie należy do tych dysków z których łatwo coś odzyskać, szczególnie te pierwsze) i instalacja go oraz LAMP'a z FTP'em na obu maszynach. Może to się sprawdzi, bo obliczeń i danych jest dużo - strasznie dużo.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.