Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] wgrywanie plików - limity
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
followc
Witam,

stworzyłem mały programik do wgrywania plików poprzez input type="file", ustawiłem limit wielkości do 50mb i wszystko było git. pewnego dnia stwierdziłem, że 50mb to jednak strasznie mało, zwiększyłem więc limit do 500mb i... nic się nie zmieniło. Czy są tu jakieś ograniczenia, których nie potrafiłem odnaleźć w sieci?

Kolejnym problemem jest fakt, że jeśli wybiorę do wgrania np 5 plików, strasznie wydłuża to czas potrzebny na ich załadowanie. Znacznie szybciej działałoby to, gdyby udało sie je niejako kolejkować, czyli wgrywać po kolei. Czy istnieje jakiś prosty sposób na to?

Pozdrawiam

1. <input type="file" data-max-size="500048576" value="wybierz pliki" name="pliki[]" multiple="multiple">
KsaR
Hm, w php masz ogółem ograniczenia,
Odpal ten kod i sprawdz je(ile masz limitu)
  1. echo 'upload_max_filesize: ', ini_get('upload_max_filesize'),
  2. '<br/>post_max_size: ', ini_get('post_max_size');

Jesli za male mozna je inkremowac:
  1. ini_set('upload_max_filesize', '900M');
  2. ini_set('post_max_size', '900M');

Możliwe że wystarczy tylko pierwsza opcja (upload_max_filesize) ale drugą też możesz zwiększać jeśli potrzebujesz.

Co do drugiego musiałbyś pokazać skrypt php jak aktualnie wykonujesz.
followc
faktycznie wskazuje zbyt niski limt

upload_max_filesize: 64M
post_max_size: 64M

ale pozostaje nieczuły na te sztuczki

ini_set('upload_max_filesize', '900M');
ini_set('post_max_size', '900M');

wciąż limit ten sam. Czy coś jeszcze jestem w stanie zrobić, czy jedynie kontakt z supportem?
markonix
Php.ini, Ini_set, htaccess. Jeżeli to nie pomoże to poszukaj w panelu hostingowym, jeżeli brak możliwości to ostatecznie kontakt.
freewalker
Ustawienia maksymalnej wielkości paczki przesyłu danych może być ograniczone przez serwer hostingowy, jak chcesz wysyłać GB danych to tylko dedykowany serwer bo ja bynajmniej nie słyszałem o takim hostingu :| A jak ktoś słyszał to proszę o info, dołączę się do dyskusji biggrin.gif
markonix
Złe podejście. Przy uploadzie dużych plików korzysta się z paczkowania/dzielenia pliku, zwiększanie limitu do niebotycznych wartości jest mało sensowne.
Ten mechanizm stosuje się równolegle do skryptów typu "Upload progress".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.