Jestem studentem Informatyki i przyszedł ten czas,w którym to muszę wybrać temat na swoją pracę inżynierską. Jako, że lubię wszystko co związane z tworzeniem stron internetowych i nawet mam już kilka stron na swoim koncie mniej lub bardziej rozbudowanych temat mojej pracy musi być związany z tą jakże piękną sprawą jak strony internetowe!

Mam póki co pomysł na zaprojektowanie swojego własnego systemu CMS zużyciem PHP i jQuery ale ze względu na to, że mój jedyny kontakt z CMS to robienie stron na Wordpress'ie nie wiem czy podołam temu wyzwaniu. I tutaj pragnę zwrócić się z prośbą do Was. Co Wy na to? Myślicie, że to dobry pomysł? Obronę będę miał za rok także czasu mam na to myślę, że bardzo dużo.
Proszę Was o pomoc w wybraniu właściwego tematu, o własne opinie co do tematu, który proponuję, fajnie by było jakbyście zaproponowali może też i jakiś inny temat związany ze stronami. Jeśli chodzi o moją aktualną wiedzę to z html, css i sql nie mam problemu, javascript'u i PHP się aktualnie uczę a z jQuery nie miałem jeszcze styczności(tylko gotowe biblioteki). Tak jak wspomniałem płynnie poruszam się po Wordpress'ie, wiem jak to mniej więcej działa w środku i co mnie czeka podczas pisania pracy o takim temacie.
Znalazłem też na necie książkę Kae Verens - Projektowanie systemów CMS przy użyciu PHP i jQuery ale nie wiem czy dobrym pomysłem będzie się opierać na niej bo chyba jest trochę przestarzała..
Pozdrawiam!