Prosze pomóżcie, mam tak problem:
Mam stronę jako tabelę, która jest podzielona na 4 komórki:
Strona głowna to index.php
Komórka w lewym górnym rogu: wybor.php
Komórka w prawym górnym rogu: logo.php
Komórka w lewym dolnym rogu: lewy.php
Komórka w prawym dolnym rogu: prawy.php.
Zastosowałam case tak by z wybor.php ładowało się do logo.php (mam 3 loga, któych linku są na wybor.php). I to działa elegancko.
Teraz to samo chcę zrobić w dolnych komórkach. Mam w lewy.php kilka linków i chce by się ładowały w prawy.php I tu zaczyna sie problem.
Po pierwsze: Nic się nie ładuje
Po drugie: znika mi to co prędzej sobie załadowałam w logo.php
Jak zrobić by Te załadowane logo pozostało a jednocześnie by się normalnie z lewego do prawego łądowało??
Oto kody:
Index.php
<html> <head> <meta name=\"GENERATOR\" content=\"Microsoft FrontPage 5.0\"> <meta name=\"ProgId\" content=\"FrontPage.Editor.Document\"> <meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=windows-1250\"> <title>Hurtownia Alkoholu</title> </head> <body topmargin=\"0\" leftmargin=\"0\" <body background=\"tlo1.jpg\"> <div align=\"center\"> <center> <table border=\"1\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" style=\"border-collapse: collapse\" bordercolor=\"#111111\" width=\"600\" id=\"AutoNumber1\" height=\"600\"> <tr> <td width=\"5%\" height=\"100\" align=\"left\"><? include (\"wybor.php\") ?></td> <th width=\"68%\" height=\"100\" align=\"left\" valign=\"bottom\" nowrap><? include (\"logo.php\") ?> <? switch ($zmienna) {case (wybor1): include (\"logo4.php\"); break; case (wybor2): include (\"logo1.php\"); break; case (wybor3): include (\"logo2.php\"); break; } ?> </th> </tr> <tr> <td width=\"32%\" height=\"500\" align=\"left\" valign=\"top\"><? include (\"lewy.php\") ?></td> <td width=\"102%\" height=\"500\" align=\"left\" valign=\"top\"><? include (\"prawy.php\") ?> <? switch ($dana) {case (opcja1): include (\"logo4.php\"); break; case (opcja2): include (\"logo1.php\"); break; case (opcja3): include (\"logo2.php\"); break; } ?> </td> </tr> </table> </center> </div> </body> </html>
wybor.php
<?php <html> <head> </head> <body background=\"tlo1.jpg\" text=\"aqua\"><body link=\"aqua\" vlink=\"aqua\" alink=\"aqua\"><pre> <font face=arial> <center>Wybierz logo: <a href=\"index.php?zmienna=wybor1\">Logo pierwsze</a> <a href=\"index.php?zmienna=wybor2\">Logo drugie</a> <a href=\"index.php?zmienna=wybor3\">Logo trzecie</a></center></font> </pre></body> </html> ?>
logo.php
<?php <html> <head> </head> <body><pre> </pre></body> </html> ?>
lewy.php
<?php <html> <head> </head> <body><pre> <center><b><u>Zakup</u></b> <a href=\"index.php?dana=opcja1\">Wódka</a> <a href=\"index.php?dana=opcja2\">Wino</a> <a href=\"index.php?dana=opcja3\"Piwo</a> </center> </pre></body> </html> prawy.php [php] <html> <head> </head> <body> <body text=auqa><pre> Nasze specjały: </pre></body> </html> ?>
Próbowałam też dać $zmienna i wybór(4,5,6) ale to nie poskutkowało. Nie wiem co robię źle :/
ps. tak przy okazji, jak w takiej tabeli zrobić "suwaki" w komórkach? Bo jeżeli mam plik, który ejst w danej kmórce, wikeszy niż wymiary tej komówrki to zamiast suwaków tabela mi się rozszerza :/
Pozdrawiam