<html> <head> <title>Kalkulator</title> <link rel="stylesheet" href="style.css"> <link rel="stylesheet" href="path/to/font-awesome/css/font-awesome.min.css"> </head> <body class="bg-green"> <div class="body"> <!-- Green color scheme --> <form class="sky-form" name="obliczcenezametr"> <header>Oblicz cenę naszych produktów</header> <fieldset> <div class="row"> <section class="col col-3"> <label class="label">Wybierz rodzaj osłony:</label> <label class="select"> <select name="rodzajoslony"> <option value="350">Dachowe ręczne</option> <option value="1400">Dachowe elektryczne</option> <option value="1800">Dachowe solarne</option> <option value="1400">Markizolety elektryczne</option> <option value="1800">Markizolety solarne</option> <option value="300">Pionowe ręczne</option> <option value="1300">Pionowe elektryczne</option> <option value="1700">Pionowe solarne</option> </select> <i></i> </label> </section> <section class="col col-2"> <label class="label">Wysokość w cm:</label> <label class="input"> <input type="text" placeholder="np. 100" name="wysokosc"> </label> </section> <section class="col col-2"> <label class="label">Szerokość w cm:</label> <label class="input"> <input type="text" placeholder="np. 100" name="szerokosc"> </label> </section> <section class="col col-2"> <br> <button type="button" onclick="obliczcene();" class="buttonlicz">Oblicz</button> </section> <section class="col col-3"> <label class="label">Sugerowana cena:</label> <label class="input"> <input type="text" placeholder="Cena w PLN" name="wynik" > </label> </section> </div> </fieldset> <script> function obliczcene() { document.obliczcenezametr.wynik.value=parseInt(document.obliczcenezametr.wysokosc.value)*parseInt(document.obliczcenezametr.szerokosc.value)*parseInt(document.obliczcenezametr.rodzajoslony.value)/10000-100; } </script> <fieldset> <div class="row"> <section class="col col-3"> <label class="input"> <input type="text" placeholder="Imię i nazwisko" name="imienazwisko" > </label> </section> <section class="col col-3"> <label class="input"> <input type="text" placeholder="Telefon" name="telefon" > </label> </section> <section class="col col-3"> <label class="input"> <input type="text" placeholder="Mail" name="email" > </label> </section> <section class="col col-3"> <button type="button" onclick="obliczcene();" class="buttonwyslij">Wyślij</button> </section> </div> </fieldset> <footer> Powyższa oferta nie stanowi oferty w rozumieniu art. 66 Kodeksu Cywilnego oraz innych właściwych przepisów prawnych. </footer> </form> <!--/ Green color scheme --> </body> </html>
Problem jest w tym, że o ile udało mi się z pomocą forum rozgryźć obliczanie danych z podanych input, o tyle teraz nie wiem jak wykorzystać to do stworzenia formularza kontaktowego. Chciałbym aby na mój mail przychodziła wiadomość o tytule "Kontakt ze strony internetowej", a w treści żeby było coś takiego:
Kod
Imię i nazwisko: Jan Kowalski
Telefon: 123456789
Mail: jkowalski@mail.mailowy.pl
Sugerowana cena: 350zł
Rodzaj: Dachowe ręczne
Szerokość: 100
Wysokość: 100
Telefon: 123456789
Mail: jkowalski@mail.mailowy.pl
Sugerowana cena: 350zł
Rodzaj: Dachowe ręczne
Szerokość: 100
Wysokość: 100
Mogę liczyć na jakieś naprowadzenie mnie? Jestem w wielkiej kropce jak to ugryźć..