Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz Checkbox
Forum PHP.pl > Forum > PHP
leszekuk
Witam

Mam takie pytanie: Mam trzy chceckboxy w formularzu. dane z formularza wysyłane są do pliku PDF. W tej chwili śmiga mi takie coś że obok checkboxa jest napisane imie. Jak go zaznacze to w pliku pdf oprócz imienia generują dodatkowe informacje o tej osobie w danym miejscu w pdf. Generalnie chodzi mi oto zeby z jednego chceckboxa poleciały różne dane w różne miejsca na stronie pdf. Np. adres w tabele a imie i nazwisko na samą góre strony
nospor
No i w czym problem bo za bardzo nie rozumiem. Skoro umiesz wyswietlic dane gdy jest checkbox zaznaczony to jaki problem wyswietlic je gdzie indziej?
leszekuk
chodzi oto ze zaznaczam jednego checkboxa pod którym kryją się różne dane ( imie nazwisko adres płec itp) i chodzi mi oto zeby np adres poleciał w jedno miejsce pdf a np imie nazwisko na góre strony pdf.
nospor
No to rozumiem. Natomiast nie rozumiem jaki masz z tym problem. SKoro potrafisz wyswietlic dane w jednym miejscu to czemu nie mozesz ich wyswietlic w dwoch miejscach?
leszekuk
Nie chodzi mi oto zeby jedna informacja była wyświetlona w dwóch miejscach bo to nie ma problemu. Chodzi żeby połowa była wyświetlona w jednym miejscu a druga połowa w innym miejscu pdf
nospor
Jeden z nas najwyrazniej nie dostrzega jakiejs oczywistej i banalnej rzeczy i to rownie dobrze moge byc ja jak i ty.

Co za problem zrobic
  1. //tu wyswietlic polowe
  2.  
  3.  
  4. //a tu wyswietlic druga polowe

?

Moze pokaz w koncu kod i pokaz z ktorym fragmentem masz problem
leszekuk
no tak a pomiedzy tymi danymi mają się generować dane z innych formularzy. i pewnie tu jest problem.

-------tu połowa danych z checkbox1---------

x
x
x
x tu generują się dane z innych formularzy
x
x
x
x
x

-----------tu ma byc druga połowa informacji z checkbox1 ----------

może to banalne ale nie wiem jak podzielić dane z checkboxa w dwa różne miejsca
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.