leszekuk
26.09.2016, 00:50:45
Witam
Mam takie pytanie: Mam trzy chceckboxy w formularzu. dane z formularza wysyłane są do pliku PDF. W tej chwili śmiga mi takie coś że obok checkboxa jest napisane imie. Jak go zaznacze to w pliku pdf oprócz imienia generują dodatkowe informacje o tej osobie w danym miejscu w pdf. Generalnie chodzi mi oto zeby z jednego chceckboxa poleciały różne dane w różne miejsca na stronie pdf. Np. adres w tabele a imie i nazwisko na samą góre strony
nospor
26.09.2016, 09:43:14
No i w czym problem bo za bardzo nie rozumiem. Skoro umiesz wyswietlic dane gdy jest checkbox zaznaczony to jaki problem wyswietlic je gdzie indziej?
leszekuk
26.09.2016, 10:00:40
chodzi oto ze zaznaczam jednego checkboxa pod którym kryją się różne dane ( imie nazwisko adres płec itp) i chodzi mi oto zeby np adres poleciał w jedno miejsce pdf a np imie nazwisko na góre strony pdf.
nospor
26.09.2016, 13:51:38
No to rozumiem. Natomiast nie rozumiem jaki masz z tym problem. SKoro potrafisz wyswietlic dane w jednym miejscu to czemu nie mozesz ich wyswietlic w dwoch miejscach?
leszekuk
26.09.2016, 14:27:27
Nie chodzi mi oto zeby jedna informacja była wyświetlona w dwóch miejscach bo to nie ma problemu. Chodzi żeby połowa była wyświetlona w jednym miejscu a druga połowa w innym miejscu pdf
nospor
26.09.2016, 14:32:20
Jeden z nas najwyrazniej nie dostrzega jakiejs oczywistej i banalnej rzeczy i to rownie dobrze moge byc ja jak i ty.
Co za problem zrobic
//tu wyswietlic polowe
//a tu wyswietlic druga polowe
?
Moze pokaz w koncu kod i pokaz z ktorym fragmentem masz problem
leszekuk
26.09.2016, 16:02:45
no tak a pomiedzy tymi danymi mają się generować dane z innych formularzy. i pewnie tu jest problem.
-------tu połowa danych z checkbox1---------
x
x
x
x tu generują się dane z innych formularzy
x
x
x
x
x
-----------tu ma byc druga połowa informacji z checkbox1 ----------
może to banalne ale nie wiem jak podzielić dane z checkboxa w dwa różne miejsca
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.