Muszę napisać system, który:
1) Dla użytkownika będzie kolejno wyświetlał pytania, a na samym końcu generował raport. Wyświetlane kolejno pytania zależą często od poprzednich odpowiedzi, więc musiałby istnieć system różnych warunków na podstawie których skrypt oceniałby jakie pytanie pokazać następne.
2) Dla administratora będzie istnieć łatwa możliwość dodawania pytań z różną liczbą odpowiedzi, a także różnym typem: jednokrotnego wyboru, wielokrotnego wyboru, czy pole tekstowe. Musi również być opcja dodawania własnych warunków do pytań ( na przykład: jeśli użytkownik wybrał odpowiedz "a", a w poprzednim pytaniu miał "b", to idź do pytania 21 ).
Moje pytanie brzmi jak zabrać się za coś takiego? Przeszukałem trochę Internet, "moodle" to chyba coś w ten deseń, ale ja potrzebuje własny skrypt. Wpadłem też na taki pomysł:
Dwie tabele w bazie danych:
1) Tabela pytań: zawiera ID pytania, treść pytania, odpowiedzi na nie, a także ID warunków przypisanych do tego pytania,
2) Tabela warunków: zawiera ID warunku, typ warunku, wartość warunku oraz ID pytania do którego przekierowywuje.
Zastanawiam się, czy to dobry pomysł. Może ma ktoś lepszy, albo wie jak usprawnić to co już wymyśliłem?