Nie wiem nic o jQuery ale pilnie potrzebuję zrobić do pracy coś, co pozwoli szybko zmieniać template'y w zależności od czego robimy.
Chciałbym mieć input wyboru "jezyk" (polski/angielki), "typ zapytania" (wyboru - CHANGE or CREATION) i np kiedy wpiszę Adam, angielski, change pokazywałoby mi się
"Hi Adam,
Thank you for the change". a kiedy na początku wybiorę polski, "Cześć Adam, Dziękuję za modyfikacje.
<html lang="en"> <head> <meta charset="utf-8"> <style> div { border: 2px dashed #E2102C; margin: 5px; padding: 4px; } </style> </head> <body> <form id="form"> Request type: <select id="type"> </select> </form> <script> $( "form" ) .keyup(function() { var imie = $( "#imie" ).val(); var type = $( "#type" ).val(); var article = $( "#article" ).val(); $( "div" ).html( "<b>Hi " + imie + " has been " + type ); }) .keyup(); </script> </body> </html>
jak dodac opcje .keyup dla select i jak dodać opcję języka i pokazywania niektórych pól w zależności od wyboru
Z góry dziękuję!
Właściwie moje głowne pytanie, to jak dobierać treść dalszej informacji w DIVie w zależności od wybranego pola w <select> i jak sprawić, żeby to się zmieniało w trakcie klikania *teraz cos nie dziala, i dzialaja tylko input*
Dziekuje