Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wpkontakt + chrome.pl przez port 80
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Seth
W pracy mam poblokwane wszystkie porty poza 80 (do ktorego dostep, nawiasem mowiac, musialem wyblagac winksmiley.jpg).
Ciekaw jestem czy ktos z Was moze probowal skonfigurowac wpkontakt z kontem na chrome.pl, tak aby przeszlo przez port 80 ?
strife
Witam, bardzo zainteresował mnie ten temat, poszukałem trochę i znalazłem coś takiego jak tunelowanie połącznia, może ci to pomoże:

Cytat
...Jeśli twój komputer jest chroniony firewallem lub łączy się z Internetem przez serwer proxy, nie masz możliwości korzystania z niektórych usług, np. w wielu firmach nie wolno używać komunikatorów internetowych (np. Gadu-Gadu), programów P2P...

źródło: Pc World Komputer
A tu masz główną stronę tego programu HTTP-Tunnel

Pozdrawiam.
Seth
Niestety nie moge tego uzyc bo administratorzy w firmie zdalnie by mnie wykastrowali winksmiley.jpg)))

Poza tym dzialaja umnie skanery i filtry, ktore wykrywaja tego typu aplikacje na komputerze, a za to mozna beknac.
strife
Tak więc kółko się zamyka... chyba żeby w jakiś sposób zrobić połączenie przez ten 80 port. Wiem że gg pracuje na 443 jabber na 5222 więc nie wiem. Jak się dowiem czegoś więcej to napiszę albo przez edycję, albo na PW.

BTW.

A bramki gadu gadu na stronach przez wysyłanie potrzebują portu 443 bo sam nie wiem, nigdy nie wysyłałem - wie ktoś?

Pozrawiam!
Synaps
Seth jeśli się nie myle to WPKontak pozwala na korzystanie z proxy ( jest to w konfiguracji ), wystarczy więc ze znajdziesz proxy ktore działa na 80 porcie ( google ) i po sprawie. Tak to wyglada w teorii, ja osobiscie w praktyce sprawdzilem to z GG i Tlenem kiedy w pracy mialem zablokowane wszystkie pol z wyjatkiem HTTP. Wydaje mi sie wiec ze nie powinno byc rowniez problemu z WPK.
DeyV
dosyć ładnie konfiguruje się to w programie konnekt ( http://www.konnekt.info/ ) ktory zresztą uważam za chyba najlepszy aktualny klient jabbera, gg i nie tylko (no - może sam tlen.pl podoba mi się odrobinę bardziej, ale ma za dużo braków)
W każdym razie jeśli gdzie wp nie może, tam konnekt pośle winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.