Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]Usunięcie niewidocznego znaku w kodzie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Terrorizer
Mam w kodzie jakiś niewidoczny znak "65279", którego nie potrafię zlokaliwować w żaden sposób.

Próbowałem tworzyć cały plik na nowo przez notepad++ zaznaczając utf-8 without BOM, niestety bez żadnych rezultatów.

Konwertowałem całość różnymi edytorami, kopiowałem do notatnika i spowrotem, lecz to w ogóle nie pomaga.

Walidator W3C pokazuje, że mam coś przed doctype LINK (error1), natomiast nic tam nie znajduję pomimo, że mam zaznaczone w edytorze aby pokazywał wszystkie znaki.

Ktoś może wie jak się z tym uporać?
trueblue
Wybierałeś kodowanie UTF-8 bez BOM czy konwertowałeś? W Notepad++ są dwie opcje. Wybierz konwersję.
Terrorizer
Konwertowałem, a potem gdy to nie pomagało ustawiałem jeszcze utf8 i próbowałem część kodu przepisać ręcznie od nowa.

Co ciekawe, znak ten nie był widoczny lokalnie, tylko na serwerze. Mieszałem w plikach, przenosiłem z serwera na lokala i odwrótnie i nic. Za którymś razem jednak znak się pojawił również lokalnie, natomiast teraz znowu nie jest widoczny.

Mam przeczucie, że nie jest to wina samego znaku w kodzie, coś go tam dodaje, ale nie wiem co. Kod jest na tyle prosty, że zauważyłbym jakieś zależności.

Nie umiem tego wyjaśnić.
trueblue
Może jednak Cię naprowadzi: http://stackoverflow.com/questions/3065571...nts-inside-body
Terrorizer
Przekonwertowałem wszystkie pliki configa i .env na utf-8 without bom, wrzuciłem na serwer i już jest ok.
Czyli to nie zawsze musi siedzieć bezpośrednio w widoku.
Wielkie dzięki!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.