Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][inne]Symfony, PHP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mill
Mam kilka pytań:

1. Czy framework Symfony wytrzyma duże obciążenie użytkowników serwera, czy jak wejdzie na taki portal około milion osób lub więcej to ten framework wytrzyma?

2. Czy warto uczyć się obsługi Symfony, czy lepiej poszukać czegoś innego.

3. jakiej wersji PHP najlepiej się nauczyć?

5. Słyszałem, że nie opłaca się wykonywać portali na CMS'ach ponieważ jeżeli wejdzie dużo osób na taką stronę to CMS nie wytrzyma, czy to prawda?

Proszę o konkretne odpowiedzi ;-)
nospor
ad1) Wszystko zalezy co ty tam naskrobiesz. Jak napiszesz nieoptymalne rzeczy to i przy tysiacu ci padnie wink.gif

ad2) Tak, warto uczyc sie FW. A ktorego to sobie wybierz. Podalem ci linka

ad3) Skoro zaczynasz dopiero to zacznij od najnowszej, czyli 7

ps: i co zes sie tak uparl tego milionowego portalu? Skoro w zyciu nie pisales w php to twoj pierwszy projekt nie wytrzyma miliona userow
mill
Czy można uczyć się PHP5 i czy będzie on poprawny z wersją 7?
nospor
W duzej mierze tak.
Puszy
Co do wersji PHP to jest z tym trochę problem, zmiany 7.0 w stosunku do np. 5.6 są dość sporo pod kątem integracji innych modułów. Jeżeli nauka idzie Ci wolno to bierz PHP 7.0 jeżeli uczysz się szybko to weź 7.0 ale bądź przygotowany na przymusowe zapoznanie się z 5.X. Migracja wszystkich projektów do 7.0 jeszcze troszkę potrwa. Np u mnie w pracy na razie nie planujemy przerzutki na 7.0 ale być może nowe projekty standalone będą właśnie w wersji 7.
com
Co do wersji PHP to tylko 7, bo w grudniu zakończyło się pełne wsparcie dla 5.6.* Wiec i 5, teraz będą już tylko poprawki bezpieczeństwa.
http://php.net/supported-versions.php

skowron-line
Jezeli chodzi o aplikacje oparta o symfony to aktualnie pracuje w goldenline.pl i ten serwis stoi na symfony 2.8. Dorzucilismy varnisha i redisa i dajemy radę średni czas mamy poniżej 350ms
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.