Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony][SF2][sf3]Autocomplete dla Forms
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
nospor
Hejka, znacie jakiegos bundle z dzialajacym autocomplete jako polem formularza?
Probowalem tego:
https://github.com/PUGX/PUGXAutoCompleterBu...es/doc/index.md
ale niestety dziala tylko w polowie sad.gif
ohm
Jedyne co mi przychodzi do głowy to genemu
https://github.com/genemu/GenemuFormBundle
nospor
Wyglada obiecujaca. Jak sie wyrobie to pobawie sie wieczorem (rety, jak to zabrzmialo wink.gif ) i dam znac smile.gif

edit: no niestety ten bundle wydaje sie nie byc kompatybilny z symfony 3 sad.gif
prz3kus
Pół roku temu też się naszukałem i nic nie spełniło moich oczekiwań, w końcu się poddałem i zacząłem używać czystego jQuery.

Jak coś znajdziesz to się podziel informacją smile.gif
nospor
A w jaki sposob uzywasz jQuery? Bo tez sie przesiadlem do tesstow na czyste jquery a konkretnie na select2 i ladnie mi wyszukuje autocomplete ale potem mam problem z zatwierdzeniem forma bo znalezione opcje nie znajduja sie na liscie opcji do wyboru. Ja uzylem pola ChoiceType, a ty pewnie zwyklego plain z polem ukrytym?
kpt_lucek
@nospor
Select2 daje rade, pod warunkiem, że jako wartość przyjmuje dokładnie to, czego się spodziewa formularz. Zakładam, że wyszukujesz coś, co jest relacją.

Definiujesz sobie pole jako EntityType, ewentualnie tworzysz sobie swój typ + templatkę z Select2 i extendujesz EntityType. W templatce powinieneś mieć w takim razie inicjalizację Select2, przy okazji masz config danego pola lista tutaj.

Templatkę pod B3 (jako przykład) masz tutaj.

Powinno wystarczyć

--Edit--
Przy okazji, żeby Twój Select był bardziej uniwersalny, dodatkowo pamiętaj o odpowiedniej konfiguracji pola: EntityType
prz3kus
Ja się starałem to zrobić jak pisze powyżej kpt_lucek jednak 'zbłądziłem' biggrin.gif i zrobiłem innym obejściem.

Pole domyślne ukryłem jak piszesz stworzyłem nowe z mapped= false na nim stworzyłem autocomplite i w controler przypisałem wybraną wartość do ukrytego pola.

Wiem, że to nie jest super wyjście jednak z takim poszło mi najszybciej wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.