Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [FreeBSD] Webalizer z portów
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
scanner
Co prawda z administracji serwerem jestem dupa, ale udało mi się zainstalowac na pewnym FreeBSD Webalizera z portów. Prostrze toto niż instalator Windows, haha..

Cytat
cd /usr/ports/polish/webalizer2/
make install

Jednak mam dwa problemy:
- Statystyki nie generują sie po naszemu
- Nie mam rozpoznawania DNS'ów.

Co zrobić żeby to poprawić?
crash
RTFM biggrin.gif A poważnie to w konfigu są opcje DNSCache i DNSChildren odpowiedzialne za "poprawne" odczytywanie adresów hostów, poza tym musisz (nie wiem dokładnie jak to jest pod BSD) mieć dobrze ustawione DNS'y (resolv.conf ?). Co do języką: większość tekstu na stronie ustawia się też w konfigu. Z tego co pamiętam jak używałem webalizera to polskie nazwy dni/miesięcy pojawiały się same przy dobrym ustawieniu locali serwera.
scanner
Tja.. tylko od którego RTFM zacząć ? TU jest problem - najpierw free, czy webalizer?

Webalizer zaczał mi generować plik dns_cache.db - i zagladajac do srodka widze hosty po resolvingu. Ale coś statów nie aktualizuje - tak jak np. nie pokazuje krajów.

Więc szukam drogowskazu gdzie czytać i o czym dokładnie...

Admin że mnie żaden.. ja programista, który dostał task do wykonania na obcym serwerze, hihi...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.