Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Praca w systemie B2B - jak to ugryźć? Czy się opłaca?
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
lurker
Do tej pory pracowałem na umowę o pracę w różnych firmach, ale zauważyłem, że ostatnio rekruterzy szukają ludzi, którzy pracowaliby na umowach B2B. Czy to się na dłuższą metę opłaca? Jak to ugryźć? Do tematu jeszcze zbyt blisko nie podchodziłem, ale domyślam się, że chodzi o założenie własnej firmy i - poniekąd - outsourcing samego siebie. Mam rację?
Mógłby ktoś opisać, jak wygląda praca B2B?
Pyton_000
Tak samo jak na umowie smile.gif Tylko musisz sobie dogadać ilość dni płatnego urlopu (std nie przysługuje Ci urlop). Wynegocjować dobrą kwotę netto fv. Z reguły przyjmuje się że to co dostajesz brutto na UoP powinieneś dostać netto fv. (to przy przejściu). Ja jak zaczynałem to jako netto dostawałem brutto + koszta po stronie pracodawcy.

Może też być tak że dostaniesz hajs netto/h.

Tutaj możesz sobie przekalkulować +/- ile dostaniesz. http://samozatrudnienie.kalkulator-plac.eu...ysokosc-faktury
lurker
Cytat(Pyton_000 @ 29.03.2017, 15:08:17 ) *
Tak samo jak na umowie smile.gif [...]

Ale to chyba nie jest umowa o pracę, nie? tongue.gif
Jeśli to samozatrudnienie, to chyba będę musiał wszystko sam rozliczać, zatrudnić księgową i mieć na głowie ZUS i inne pierdoły, tak?
Pyton_000
tak, bo zakładasz działalność gospodarczą. Dodatkowo Umowa o współpracy itp.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.