Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: firewall pod windowsa
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
fiszol
szuakm firewalla który pozwoli mi zmaknąć wszystkie porty oprócz kilku wybranych, bardzo ważne jest żeby był on jak najmniej"kompo" żerny

może mi ktoś coś polecić ?
sf
kerio - why? bo nie sprawiał mi żadnych problemów, działał sobie jak powinien... i po skonfigurowaniu nie przeszkadzał ;P

lista firewalli pod win jest dostępna na hacking.pl
fiszol
to czy przeszkadza zaależy już od tego na jakiej maszynie będzie on chodził, w moim wypadku to duron 800mhz/256 ram, który przez 24h/7 chodzi na 90% swoich mozliwości...
sf
Celeron 466mhz/192mb ram... niedawno był to jeszcze 366, ale wzmocniłem swoją maszynę! biggrin.gif

Zresztą zobacz jaki firewall ma jakie wymagania i będziesz miał jakieś pojęcie, który i ile wymaga.
escaflowne
Windows 2000/XP ma wbudowanego firewalla.
strife
Zone Alarm
Seth
I ja postawil bym na kerio
Prosty, skuteczny, nie obciaza systemu i bez zbednych bajerow.
Ace
a ja nie ;p Czytalem gdzies na forum ze kerio jest taki fajny i wogole, ale jak moj komputer laczyl sie z 200+ hostami innymi to sie zawieszal...

Wgralem ZoneAlarm i juz jest git. Obecnie pozbylem sie szkodnikow msconfg sie laczyl z netem svhosting tez smile.gif pousualem je i juz jest git.

Ten wbudowany firewall tez jest ok, ale slyszalem ze Biuro obslugi klienta Neostrady+ radzi zeby go wylaczac - nie wiem czemu.
Szczav
sygate personal firewall
outpost personal firewall
escaflowne
Cytat(Ace @ 2005-02-03 23:01:07)
Ten wbudowany firewall tez jest ok, ale slyszalem ze Biuro obslugi klienta Neostrady+ radzi zeby go wylaczac - nie wiem czemu.

Zależy, o którego firewalla im chodziło. Jest firewall, który dostępny jest w Windows 2000 i XP (we właściwościach połączenia) i firewall z XP SP2.
Swoją drogą, firewall z Windows 2000 ma bug'a, który do dziś nie został naprawiony. Mianowicie, nie potrafi filtrować portów UDP. Albo zablokowane są wszystkie, albo żaden. Jeżeli każesz mu np. przepuszczać ruch na porcie 53 (UDP), zablokuje wszystkie porty UDP. smile.gif
fiszol
wygląda na to że pokombinuje sobie z ZA lub Kerio
Majdan
Cytat(escaflowne @ 2005-02-03 18:45:03)

blink.gif ... chyba chodzi Ci o SP2?
spenalzo
Cytat(Majdan @ 2005-02-04 18:43:46)
Cytat(escaflowne @ 2005-02-03 18:45:03)

blink.gif ... chyba chodzi Ci o SP2?

Windows XP bez SP ma firewalla - wiem bo go używam od 1,5 roku (najpierw bez SP, potem SP1 - SP2 to shit)i jest dla mnie jak na razie najlepszym firewallem - mialem kerio ale irytowało mnie to jego dopominanie sie o każdą pierdołę i nie zapamiętywanie niektórych zdarzen.
Tak wiec nr1 to firewall windowsowy - jedyna sprawnie działająca rzecz w tym systemie aaevil.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.