Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mail() nie działa...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Neotion
Mam cholerny problem z funkcją mail() na serwerze freefronthost.com . Próbuję wysłać mail'a, dodałem w nagłówku "X-Mailer: php".phpversion(); i dalej nic. Funnkcja zwraca TRUE więc wszystko powinno być ok. ALe maila jak nie było tak nie ma.... Tak samo jest z połączeniem z serwerami SMTP, po jakimś czasie wychodzi że nie mam autoryzacji i tyle (a funkcja używa login'a i hasła). Wie ktoś może co z tym może być? worriedsmiley.gif
hwao
Ales opisal problem :-)

Czego nie umiesz:
- Ustawic na serwerze wywylania mail'a?
- Wyslac maila z php przy uzyciu funckji mail" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual()
- Wyslac maila przy pomocy klasy smtp jakiejs?

Jezeli to 2 przypadek to sproboj znalesc klase do smtp i nia wyslac bedzie lepiej :-)
Kocurro
Po primo:
Na większości serwerów połączenie z SMTP jest zablokowane.

Po sekundo:
W nowych wersjach cpanela jest następujące zabezpieczenie:
Konto, które wpisujesz jako adres wysyłajacego musi istnieć i należeć do Twojego konta cpanela.

Po tercjo:
Jeśli serwer na którym masz konto posiada cpanela to najlepszym rozwiązaniem jest użycie sendmaila.

Napisz dokładniej co potrzebujesz...

Aha - często funkcja mail nie działa bo podaje się błędne dane do niej - wtedy mail nie dochodzi mimo iż funkcja zwaca true.

Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem - jeśli coś pokręciłem to proszę wybaczyć juz późno jest
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.