Cytat(sabat24 @ 23.08.2018, 10:46:57 )

Rzuciłem tylko okiem na dokumentacje, ale mógłbyś z praktyki napisać, w jaki sposób działa wyświetlanie dynamicznych treści statycznie? Instalujesz to na swoim serwerze produkcyjnym i gdy ktoś doda np. komentarz lub napiszesz artykuł (widziałem, że można wpiąć CMSa sobie) z kodu robi sie jakiś trigger do przebudowania treści? On sam wie, które części ma wygenerować ponownie, czy robi pełen build za każdym razem?
Nikola jest zainstalowany lokalnie. Lokalnie też tworzone są wpisy. Aby nic nie stracić w razie problemów z laptopem, kopię projektu trzymam w repo. Do publikacji używam Ansible, ale będę chciał to zmienić na Gitlab ci. Co do budowania treści. Nikola robi to w sposób przyrostowy, więc przemielone są tylko nowe rzeczy.
W przypadku komentarzy, będziesz musiał użyć czegoś w stylu disqus.
Cytat(vokiel @ 23.08.2018, 13:24:47 )

BTW. Ghost ma opcję importu postów z WP. Więc jak ktoś już ma bloga, to może go dość łatwo
Do ghosta się ostatnio zraziłem. Przygotowywałem skrypt automatyzujący jego instalację i dużo się naklnąłem nad interaktywnym instalatorem. A co najśmieszniejsze, nadal nie wiem jak ustawić favicon bez konieczności odpalania panelu admina.