Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Stałe zalogowanie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mrk9109
Witam dawno o nic nie pytałem dalej się uczę skończyłem już swój 1 system no i teraz chce zrobić system grafików do pracy i mam do was pytanie jak zrobić by dany użytkownik był ciągle zalogowany ? . Dlaczego o to pytam bo planuje zrobić coś takiego że w pracy na tv będzie cały czas grafik i będzie się co 15min odświeżała strona . A po za pracą każdy będzie mógł się zalogować i sprawdzić . System logowania jest oparty na sesji . I ma to tyczyć tylko użytkownika przeznaczonego do TV by mu sesja nie wygasała . Jakieś pomysły ?
Tomplus
A ile trwa w tej chwili sesja użytkownika?
Skoro strona będzie regularnie się odświeżać, to każde odświeżenie przedłuży czas trwania sesji. Ważność sesji resetuje się do stanu początkowego.

Jak coś dać na początku skryptu:
  1. ini_set('session.gc_maxlifetime', 3600); //1h

Albo w opcjach PHP jeżeli masz taką możliwość.
Pyton_000
nic nie musisz robić, o ile czas sesji będzie większy niż 15min. Bo skoro będziesz odświerzał stronę to będzie to równoznaczne z tym że "użytkownik" przegląda.
mrk9109
Aha to oki problem z głowy a jak sprawdzić jaki czas sesji jest na hostingu ustawiony ?
viking
https://prophp.pl/advice/show/23/o_czym_pow...onfiguracja_php

To ty powinieneś decydować o tym a nie zdawać się na łaskę hostingu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.