Mam problem ze sprawdzenie roku i miesiąca i nie wiem czy dobrze kieruje zapytanie aby podmienił ceny w bazie na statystyki.
Mój skrypt wygląda tak
Skrypt który sprawdza czy miesiąc i rok jest w bazie jeśli jest to uaktualnia ceny w bazie.
$result = dbquery($link,"SELECT data FROM ".$db_prefix."zamowien WHERE data='".date("Y/m", $_POST['data'])."'"); $data = dbarray($result); if($rok >= $rok){ $result = dbquery($link,"UPDATE ".$db_prefix."zamowien SET ile_zamowien=ile_zamowien +1, brutto=brutto+'".$_POST['brutto']."', netto=netto+'".$_POST['netto']."' WHERE data='".date("Y/m", $_POST['data'])."'"); }else{ $result = dbquery($link,"INSERT INTO ".$db_prefix."zamowien SET data='".$_POST['data']."', ile_zamowien='1', brutto='".$_POST['brutto']."', netto='".$_POST['netto']."'"); }
A tu formularze które pobierają cenę netto brutto i date i dodają do bazy
echo"<input type='hidden' class='form-control' name='netto' value='".$netto."' placeholder='' style='width:330px;'>"; echo"<input type='hidden' class='form-control' name='brutto' value='".$brutto."' placeholder='' style='width:330px;'>"; echo"<input type='hidden' class='form-control' name='data' value='".time()."' placeholder='' style='width:330px;'>";
to że dodaje do bazy to działa ale nie działa mi UPDATE do bazy nie wiem co jest nie tak. Proszę o pomoc.