@dr_bonzo:
Za dużo z tym mieszania, bo dodając banner przez panel administracyjny podaną liczbę wyświetleń trzeba by dzielić przez ratio i dodać banner kilka razy do bazy.
Pomysł reemii już częściowo zaimplementowałem do skryptu w ten sposób że do kolumny ratio wpisuje ratio bannera (np. 1, 2, 200

. Po za tym dodałem jeszcze jedną kolumnę w której wartości początkowe dla każdego wiersza są takie same jak w kolumnie ratio dla tego wiersza. Po każdym wyświetleniu bannera po prostu zmniejszam wartość z tej drugiej kolumny. I gdy w tej ostatniej kolumnie wszystkie bannery będą miały wartość 0 to ... no właśnie. I tu mam problem. W MySQL'u nie jestem zbyt zaawansowany. Szukałem w manualu funkcji która by wypełniła całą kolumnę jedną wartością, ale nie znalazłem. Ale to i tak by się sprawdziło tylko dla ratio 1:1. Tym razem proszę o pomoc w postaci kodu, który by przeleciał całą tabelę i w ostaniej kolumnie (nazwałem ją 'ratio_left') wpisał takie wartości jak w kolumnie przed ostatniej ('ratio'). Jeśli dostanę tą odpowiedź to ten temat będzie można oficjalnie zamknąć

Dzięki wszystkim za pomoc