Witam, piszę bo mam problem. Mianowicie jakiś rok temu (11.02.04) kupiłem nagrywarkę
LITE-ON COMBO LTC48161H. Wszystko było w porządku aż do grudnia. Kupiłem sobie płytki
eProformance i nagrywałem je prędkością 48X. Nie zdziwiłem się gdy wywaliło podczas kopiowania plików z CD
Błąd danych CRC - płytki nie najlepsze, więc nie było żadnego problemu. Kupiłem inne - Titanium - które także siadały przy nagrywaniu prędkością 48X. One także wywalały nieszczęsny błąd danych... Ale przejdźmy do sedna. Jakieś 2 tygodnie temu kupiłem płytki
DYSAN 700MB 52X (takie srebrne z zielonym paskiem) i tutaj zaczął się cyrk. Nagrywałem grę, która znajduje się na 3 płytach (nie podam tytułu) i jest problem. Pliki z płyt numer 2 i 3 przegrywają się normalnie, natomiast pliki z cd 1 nie idą.... Tzn. podczas instalacji trzeba zmianiać płyty i do momentu powtórnego umieszczenia krążka oznaczonego jako INSTALL wszystko działa dobrze. Instalator chce przegrać już prawie ostatni plik (instalator wskazuje ok. 90%) i dioda na CD-ROM'ie zaczyna bardzo szybko mrugać. Po kilku sekundach otwiera się okienko Windows'a i wyświetla:
Błąd danych CRC. I w tym momencie dopada mnie złość

Mam ochotę wywalić CDki przez okno ale nie chcę stracić gry...
Potrzebuję pomocy!!! Czego to może być wina? Sterowników ASPI, płytek czy nagrywarki?Podaję konfigurację sprzętu:
Nagrywarka:
LITE-ON COMBO LTC48161H 48x/24x/48x/16xPłyty:
Dysan CD-R 700MB 52XSystem operacyjny:
Windows XP Professional SP2 PLNagrywałem na takim kompie:
Celeron 633Mhz, 128MB SDRAM, Nero 6 Express, WinXP Pro PL bez SPTeraz siedzę na Sempron 2300+, 512MB DDR, WinXP SP2 PL
Jeżeli ktoś jest w stanie mi pomóc to proszę o odpisanie w temacie!!!