Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Wrzucanie obrazka na serwer poprzez skrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
prazool
Cześć, mam prośbę. Chciałbym mieć skrypt dość prosty, ale sam go niestety nieu miem napisać, który poprzez formularz wrzucał by plik na serwer o formacie jpg lub gif, z dodatkowym znaczeniem, iż wielkość pliku nie może przekroczyć 250 kb lub max. wymiary obrazka np. 500x500. Proszę o jakiś przykład. P.S - Skrypt musi byc oparty o pliki - nie może być o bazę danych.. chociaż w sumie nie wiem czy coś tam musiałby pobierać z bazy...
prazool
dupa tam nic z tego nie rozumiem - a jedno z tych linkow co mi podales sie powtarzają i w dodatku nic nie wznoszą - oparte na mysql a ja chce na plikach tekstowych... bylem na yqregu i tam ten skrypt wogole nie dziala :// dlatego chcialbym zeby ktos mnie nakierował
Wave
Naucz się php to sam się nakierujesz. To co podał SongoQ w zupełności powinno Ci wystarczyć. W sieci jest pełno uploaderów grafiki.
Ociu
Było ! Użyj opcji Szukaj.
zbig13
Możesz tez poczytać to: upload plików na serwer Nie jest to o samych image'ach, tylko o ogólnym uploadzie plików, ale moze sie przydac.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.