<? $katalog = \"komentarze/\"; $id = $_REQUEST[\"id\"]; if ($pole1<>\"\" and $pole2<>\"\") { } foreach ($dane as $linia) { napisał:<br />$l[2]</p>\"; } ?> <form action=\"index.php\" method=\"post\"> <table> <tr><td>imie i nazwisko:</td> <td><input type=\"text\" name=\"pole1\" /></td></tr> <tr><td>komentarz:</td> <td><textarea name=\"pole2\" rows=\"5\" cols=\"20\"></textarea></td></tr> <tr><td> </td><td><input type=\"submit\" value=\" wyślij \" /></td></tr> </table> </form>
Cytat
Do pełni szczęścia potrzebny będzie nam numer lub identyfikator newsa, do którego komentarze będziemy dodawać. Ponieważ newsy i tak musisz pokazać na stronie w zależności od numeru, wykorzystamy go przy tworzeniu komentarza. Numer newsa przypisany będzie do zmiennej $id. Po wejściu do newsa, np. index.php?id=123 będzie go można skomentować. [...]
No i moje pierwsze pytanie to gdzie te plik sie w ogole zapsiuja? Bo jak stworzylem tenze katalog komentarze/ nadalem chmod 777 no i wszystko ladnie dziala gdy w adresach wpisze np. index.php?id=55 to pod tym liniem bede mial zapisane komentarze dla id=55, no ale jak wchodze do katlogu komentarze/ - zadnych plików nei widze, a komentarze pod tymi linkami nadal istnieją..No i moje 2 pytanie to jak mam rozpoznać/nadać nr nuisa badz jego identyfikator w moim systemie niusów, który zapisuje w linijkach tak: |<p>asdasd</p>\n|<p>asdad \n itd... I zapisują się od 'góry'. Mysłałem żeby to powyciągac jakoś f. explode() - ale jakos nie wychodzi mi to..