Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Darmoew produkty microsoftu
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Stron: 1, 2
asterix1983
Dowiedziałem się gdzieś że microshit rozdaje za zupełną darmoche:
Microsoft Visual Studio Team System 2005 Beta 2
Microsoft Team Foundation Server Beta 2
Microsoft SQL Serwer 2005 Development Edition
Lekcje na dodatkowej płytce

Więc wszedłem na stronke z microshitu i żeczywiście rozdaje. Po wypełnieniu formularza (7 dni im to zajeło) przysłali mi do domu 4 dvd z tymi produktami smile.gif
Ja bym propoonował aby pełne wersje także były za darmoche jaki i badziewna winda
To wtedy już nie będe ich nazywał microshit tylko MICROSOFT

WIELKIE DZIKI DLA MICROSOFT za programiki, które wyżej wypisałem smile.gif

---
Prosze nie uzywac takich wyrazow w temacie, nastepnym razem ukaze ostrzezeniem.
hwao
sztosz
Tylko czemu linka nie podałeś?
asterix1983
Sorry :
oto link (chyba to ten - nie sprawdzałem drugi raz):

Strona Microsoftu z której dostałem paczke

Ponadto odsyłam do tekstu tutaj

A co do ostrzeżenia to dokładnie jakie wyrtazy w temacie nie używać abym wiediał na przyszłość
sztosz
Cytat(asterix1983 @ 2005-05-11 16:18:24)
A co do ostrzeżenia to dokładnie jakie wyrtazy w temacie nie używać abym wiediał na przyszłość

Pewnie chodzi o Darmowe winksmiley.jpg

Dzięki za Linki smile.gif Już sobie zamówiłem smile.gif
NuLL
Soft dają - świetne książki elektroniczne za free. Za darmo jest choćby WebMatrix.

A jak place za Winde to mam supprot telefoniczny za free również - czy z Linuxie nie dostane, albo będzie od cholery kosztować.
Jak już kupisz raz to MS cię doceni. np. W firmie mieliśmy Win 2000 Server -> Upgrade na wersje 2003 za free smile.gif

Co do tej darmówki - Działa przez rok do 1 maja 2006 i jest to beta.
Marusz
Cytat(NuLL @ 2005-05-11 18:39:06)
czy z Linuxie nie dostane, albo będzie od cholery kosztować.

W firmie mieliśmy Win 2000 Server -> Upgrade na wersje 2003 za free smile.gif

Mawiaja, ze jak plynac, to z pradem.
GrayHat
Cytat(asterix1983 @ 2005-05-11 15:09:51)
Dowiedziałem się gdzieś że microshit rozdaje za zupełną darmoche:
Microsoft Visual Studio Team System 2005 Beta 2
Microsoft Team Foundation Server Beta 2
Microsoft SQL Serwer 2005 Development Edition
Lekcje na dodatkowej płytce

Więc wszedłem na stronke z microshitu i żeczywiście rozdaje. Po wypełnieniu formularza (7 dni im to zajeło) przysłali mi do domu 4 dvd z tymi produktami smile.gif
Ja bym propoonował aby pełne wersje także były za darmoche jaki i badziewna winda
To wtedy już nie będe ich nazywał microshit tylko MICROSOFT

WIELKIE DZIKI DLA MICROSOFT za programiki, które wyżej wypisałem  smile.gif

---
Prosze nie uzywac takich wyrazow w temacie, nastepnym razem ukaze ostrzezeniem.
hwao

heh ja tez dzisiaj dostalem te plytki z MS. ok 9 rano przywiozl je kurier. wszystko ladnie calosc zapakowana w pudelko DVD w srodku 3 plyty w pudelku, 2 ulotki i plytka w kopercie. calosc zafoliowana winksmiley.jpg

tak to wyglada winksmiley.jpg

milo by bylo gdyby mozna bylo dostac tez inne produkty MS na plytkach bez wykupu ich z licencja... nawet niech to kosztuje np $5. np moznaby se zamowic office, windows a licencje wykupic oddzielnie. bo np jak sie komus zniszczy plytka to musi ja wyslac na adres ms poland i jest dluga procedura aby dostac nowa dobra... wiec mysle ze powinni zrobic cos takiego winksmiley.jpg
bela
Jeszcze kompilatorek visual c++ .net 2003 mozna za darmo sciagnac, i mase innych rzeczy tylko na msdn trzeba poszukac ;]
GrayHat
Cytat(bela_666 @ 2005-05-11 21:17:43)
Jeszcze kompilatorek visual c++ .net 2003 mozna za darmo sciagnac, i mase innych rzeczy tylko na msdn trzeba poszukac ;]

nie kazdy ma lacze bez limitow trafficu (neo :/)
swoja droga nie wiecie czy w polskiej siedzibie sun microsystems mozna dostac za free solarisa 10?? zajmuje 2.5gb i mozna pobrac ale mi potrzebny jutro bedzie :/ ew. czy mozna tam u nich kupic za drobne
Ive
a to jest wszystko za free? przesylka, plytki, program? nic nie trzeba bulic, tylko po prostu odebrac i uzytkowac? biggrin.gif
SongoQ
Tez sobie zamowilem i przyslo smile.gif
bela
Cytat(GrayHat @ 2005-05-11 21:21:28)
Cytat(bela_666 @ 2005-05-11 21:17:43)

nie kazdy ma lacze bez limitow trafficu (neo :/)
swoja droga nie wiecie czy w polskiej siedzibie sun microsystems mozna dostac za free solarisa 10?? zajmuje 2.5gb i mozna pobrac ale mi potrzebny jutro bedzie :/ ew. czy mozna tam u nich kupic za drobne

Em, ten kompilator zajmuje 32 mb ;D
GrayHat
Cytat(Ive @ 2005-05-11 22:18:58)
a to jest wszystko za free? przesylka, plytki, program? nic nie trzeba bulic, tylko po prostu odebrac i uzytkowac? biggrin.gif

tak po ok. tygodniu kurier ci przyniesie do domu winksmiley.jpg za nic nie bulisz...
dziwne troche ze te plytki na polske sa dostarczane z MS Germany a nie MS Poland...
Ive
no i tera pozostaje czekac :]

a tak przy okazji: mialem org win98SE2 ale pekl w napedzie, nie mam zadnych papierow etc. bo jak bylem mlody to uznalem ze sa mi zbedne ==' nic sie raczej z tym nie da zrobic?
GrayHat
Cytat(Ive @ 2005-05-11 22:39:30)
no i tera pozostaje czekac :]

a tak przy okazji: mialem org win98SE2 ale pekl w napedzie, nie mam zadnych papierow etc. bo jak bylem mlody to uznalem ze sa mi zbedne ==' nic sie raczej z tym nie da zrobic?

a rejestrowales go w ms?? jak tak to twoje dane sa u nich i mozesz dostac kopie ale procedura jest dluga
Ive
aha.. czyli dupa blada biggrin.gif
bela
Hehe, zamówienie poszło smile.gif Poczekamy, zobaczymy ;D
SongoQ
Dostalem CD po jakis 2 dniach. Troszeczke sie roznie od .NET (2003).
anas
Hej.

No wlasnie tak przy okazji, to mozecie podac jakie zaobserwowaliscie zmiany w stosunku do wersji 2003? Sa jakies ciekawe nowe rozwiazania?

pozdrowka

anas

Ps. Tez czekam na plytki... ale mi chyba ida z MS China smile.gif
Seth
W porownaniu do 2003 jest ich sporo:
- Poprawiona obsluga tworzenia aplikacji ASP.NET
- poprawiono formatowanie HTMLa w widoku zrodla strony aspx + w koncu mozliwosc zwijania kodu
- nie trzeba juz meczyc sie z zakladkami. Mozna ustawic tryb MID i miec otwarte klka okien
- Poprawiono caly interfejs graficzny.
- Przy dodawaniu nowego elementu do projektu nie musimy juz przewijac okienka aby znalezc interesujaca nas pozycje bo wszystkie sa na jednej stronie.
- dodano obsluge UMLa
- poprawiono find & replace
- porpawiono takze server explorera i solution explorera
- dodano mozliwosc testowania aplikacji cos na ksztalt JUnit ale generowane automatycznie.
- dodano wspolprace grupowa (server Team Suite jest dostepny na jednej z DVD).

i mozna by tak jeszcze wymieniac winksmiley.jpg
GrayHat
Cytat(anas @ 2005-05-12 09:23:11)
Hej.

No wlasnie tak przy okazji, to mozecie podac jakie zaobserwowaliscie zmiany w stosunku do wersji 2003? Sa jakies ciekawe nowe rozwiazania?

pozdrowka

anas

Ps. Tez czekam na plytki... ale mi chyba ida z MS China smile.gif

wymagania sprzetowe tongue.gif
hwao
Podaliscie adresy;) a potem zrobia Wam test na jakim oprowadamowaniu to "uzywacie", a tu kapa bo nie ma "orginalengo" windowsa winksmiley.jpg a na linuxie nie ruszy winksmiley.jpg
GrayHat
Cytat(hwao @ 2005-05-12 12:29:30)
Podaliscie adresy;) a potem zrobia Wam test na jakim oprowadamowaniu to "uzywacie", a tu kapa bo nie ma "orginalengo" windowsa winksmiley.jpg a na linuxie nie ruszy winksmiley.jpg

jak ktos nie ma windowsa to ki grzyb mu MS Visual Studio 2005?? ;]
nospor
Cytat
Chodziło raczej o brak oryginalnego windows'a a nie brak windows'a jako taki
GrayHat
Cytat(nospor @ 2005-05-12 12:38:54)
Cytat
Chodziło raczej o brak oryginalnego windows'a a nie brak windows'a jako taki

nie ma przy zamawianiu plytek takiej kontroli moj kolega zamawial z lewego i tez przeszlo... bardziej z pobieraniem aktualizacji ma problem.... ale plytki zamawial i nie bylo problemu
nospor
no tak. ale teraz wasz adres mają, napuszczą gliny i bulba sad.gif
Oczywiście to czarny scenariusz, ale możliwy
nospor
Cytat
Windows 2003 Server PL jest za darmo do uzytku przez 150 dn
Super, tylko trzeba go zainstalować zamiast namiast pirata XP tongue.gif
sztosz
Twardziel do sejfu płytki też i po kłopocie... oby...
nospor
Cytat
Twardziel do sejfu płytki też i po kłopocie... oby...
Hihi, teraz policja ma prawo sejf rozwalić. A poza tym jak byc ci nalot zrobili to byś nie zdążyl wrzucić do sejfu tongue.gif SE śpisz, a tu brygada antyterro (sponsorowana przez MS) wywala drzwi, wpadają do sypialni, spluwka do czola i text:
killer, dawaj twardziela tongue.gif
anas
Hej.

@SETH - no to rzeczywiscie trzeba sie temu przyjrzec, thx za info - w firmie mamy tylko wersje 2003, ale narazie wystarczalo to co oferuje w zupelnosci.

Bardziej interesuje mnie teraz jak wyglada sprawa tej bety, czy moge na niej dziobac cos komercyjnego(a pozniej zakupic produkt, lub bez zakupienia - jak to wyglada)?

Jak kupowalismy VS .net 2003 to byla to wersja SE(kupowalismy czy nam dali na sympozjum - nieistotne biggrin.gif - od tamtej pory lubie MS) i dostalismy z nim windowsa 2003 server oraz msql server 2000 - wszystko do testowania aplikacji i ich tworzenia - full legal - z tym ze wlasnie ma to swoje przeznaczenie - dodaja teraz cos takiego do wersji 2005(lub beda dodawac)?

Co do scigania indywidualnych Klientow za piractwo to firmy nie do konca to praktykuja: wyobrazcie sobie taka sytuacje - sciagam pirata VS .net, Photoshop'a itd - pracuje w tym srodowisku - teraz ide do pracy i szef mnie pyta w czym bede robil grafike pod www - no wiec mowie ze Photoshop, a inny gosciu pyta w czym piszesz aplikacje pod winde - odpowiem mu VS .net - a konkretnie c# - no i on mi kupuje.

Z tego co mi wiadomo BSA, policja i inne tego typu stworzenia naciskaja na kontrole oprogramowania w firmach, wiec stresu jako takiego miec nie powinniscie - co wcale nie oznacza ze piractwo jest ok - i powinno sie je tak czy siak scigac!!

Kolejne pytanko, to sprawa Longorna, czy to prawda ze bedzie wspieral jedynie .net'owskie aplikacje okienkowe, nie bedzie mozna korzystac z winapi czy mfc? Wiadomo ze mozna pisac w java itd, ale chodzi mi glownie o aplikacje ktore byly juz napisane pod starsze systemy? Takie dyskusje byly u mnie na uczelni i nie wiem czy mam sie smiac, czy plakac, ze MS znow monpolizuje rynek.

pozdrowka

anas
Nievinny
Zamówiłem i zobaczymy co na Windows 2003 EE SP1 to zdziała..., hymm nawet jeśli będzie działać rok to wystarczy, potem się zobaczy...

Ale może wreszcie polubię Microsoft, bo co prawda już mam: Visual Basic 2005 Express Edition (beta), ale jakoś nie mam jak używać... winksmiley.jpg

Ok, jak dostanę zdam relację winksmiley.jpg
GrayHat
@seth: winXP mozna legal pobrac chyba na 60 dni nie jestem pewny winksmiley.jpg
@anas: najprawdopodobniej longhorn bedzie obslugiwal tylko .NET. starsze beda musialy kozystac z emulatora tak jak wprowadzali windows xp to byl emulator aplikacji win16 i msdos. byla wtedy krytyka ale to jest kierunek ewolucji oprogramowania.... firmy tworzace oprogramowanie (ze znakiem jakosci "Designed for windows XP") dostana nowe api longhorna chyba 3 miesiace przed wydaniem go.
SongoQ
Tak jak pisal @anas to policja nie wpada do prywatnych uzytkownikow, no chyba ze maja ku temu powody, czyli ktos o cos podkablowal lub chodzi o jakies wykroczenie.

Jesli chodzi o windowsa to nie musze sie martwic mam legalnego (heheh).
GrayHat
Cytat(SongoQ @ 2005-05-12 21:01:45)
Tak jak pisal @anas to policja nie wpada do prywatnych uzytkownikow, no chyba ze maja ku temu powody, czyli ktos o cos podkablowal lub chodzi o jakies wykroczenie.

Jesli chodzi o windowsa to nie musze sie martwic mam legalnego (heheh).

ja jeszcze jak mieszkalem w lomzy mialem nalot.
przychodzi dwoch policjantow umundurowanych i informatyk policyjny. legitymuja sie w trzwiach i pokazuja swistek na podstawie ktorego maja prawo przeszukac komputer oraz pokoj w ktorym on stoi celem znalezienia nielegalnego oprogramowania.... nie chodza tak mieszkanie po mieszkaniu... w moim bloku tylko do mnie sie podkleili... ale pokazalem im kompa mamy a tam jeszcze byl orginalny win xp i to w sumie tyle bo byl tez konnekt i openoffice... jednak jedyne co mnie zdziwilo to to, ze obok kompa stal ruter i wyraznie swiecily sie w nim diody comp.1 i comp.2 jednak nie raczyli spytac gdzie drugi komp tylko grzecznie wyszli winksmiley.jpg cale ich "sprawdzanie" trwalo ok. 20 minut...
SongoQ
@GrayHat Ale co Twoim zdaniem to bylo przypadkowe sprawdzanie kompa czy ktos zadbal o to zeby kompa sprawdzili?
GrayHat
Cytat(SongoQ @ 2005-05-12 21:27:05)
@GrayHat Ale co Twoim zdaniem to bylo przypadkowe sprawdzanie kompa czy ktos zadbal o to zeby kompa sprawdzili?

jak sie potem okazalo bylo to sprawdzenie klientow pewnej firmy swiadczacej uslugi internetu w lomzy

//ps: tylko mi licznik postow sie zacial??

---
w hydeparku postow nie liczymy (liczy winksmiley.jpg )
hwao
Seth
Cytat(anas @ 2005-05-12 14:06:24)
Bardziej interesuje mnie teraz jak wyglada sprawa tej bety, czy moge na niej dziobac cos komercyjnego(a pozniej zakupic produkt, lub bez zakupienia - jak to wyglada)?

Nie sadze aby mozna bylo na becie publikowac projekty komercyjne ale nawet gdyby mozna bylo to i tak ona wykorzystuje .NETa 2.0, ktory takze jest w wersji beta, a co za tym idzie nie wiadomo jak bedzie do konca wygladala jego finalna wersja.

Jak kupowalismy VS .net 2003 to byla to wersja SE(kupowalismy czy nam dali na sympozjum - nieistotne biggrin.gif - od tamtej pory lubie MS) i dostalismy z nim windowsa 2003 server oraz msql server 2000 - wszystko do testowania aplikacji i ich tworzenia - full legal - z tym ze wlasnie ma to swoje przeznaczenie - dodaja teraz cos takiego do wersji 2005(lub beda dodawac)?

Dodaja SQL Servera 2005 smile.gif
sztosz
@Seth & anas: Jezeli chodzi o Longhorna i jedynie wsparcie dla NETowskich okienek to pomijając monopolistyczne zapędy jest to dobre posunięcie. Akurat M$ NET się udał jak mało co (to moja opinia) a jeżeli będzie dobre wsparcie dla starszych aplikacji (a musi być bo inaczej Longhorn szybko straci różki) to nie ma się czego obawiać.
Seth

Wlasnie trafilem na infromacje o tej kwestii:

Cytat
Microsoft’s Beta EULA does not permit production deployments of customer applications. However, in response to strong customer demand, Microsoft is providing an addendum to the EULA for some products in the Visual Studio 2005 family. If you are interested in deploying an application built with Visual Studio 2005 Beta 2 in a live production environment, please see the Visual Studio 2005 / .NET Framework 2.0 Beta 2 Go Live License.
SongoQ
Ale dla samej nauki jest warto sobie zamowic:)
GrayHat
Cytat(SongoQ @ 2005-05-13 18:28:14)
Ale dla samej nauki jest warto sobie zamowic:)

nawet dla wykonania misji doprowadzenia ms do bankructwa warto zamowic winksmiley.jpg
Pigula
z tym bankructwem toniezly pomysl ale ile tego by trzeba bylo zamowic tongue.gif kiedys byl pomysl zeby upadlo radio maryja (chyba to) po za przelew placilo radio wiec ktos wymyslil zeby wplacac po groszu laugh.gif moze jak wprowadzi taki sponsoring microsoft to mozesz probowac smile.gif
SongoQ
@Pigula He he wydaje mi sie ze jak by kazdy na naszej planecie zamowil to i tak by to ich do bankroctwa nie doprowadzilo.
Pigula
pewnie i nie zawsze moga sciemniac ze nosnik im sie skonczyly lub koperty do pakowania listow tongue.gif

a ja tez pozwolilem sobie zamowic (ale bardziej z ciekawosci niz z checi zniszczenia microsoftu) i dzis dostalem wiadomosc ze juz wyslali wiec czekam, czekam na sesje bedzie jakas odskocznia od ksiazek biggrin.gif
trucksweb
zapisalem sie do microsoftu, jednak po tej nocy zaczynam sie powaznie obawiac swojej decyzji. przysnil mi sie koszmar a w skrocie mowiac: te produkty co microsoft rozdaje niby za darmo bo wygasnieciu wersji beta przestaja byc legalne- i tu jest pies pogrzebany- to moze byc powod do przeszukan mieszkan osob zapisanych do betatesterow sad.gif i co zrobic?? danych osobowych sie nie zmieni:(questionmark.gif
Ociu
Zainstaluj linuxa i rżnij głupka, że to nie ty zamawiałeś produkt.
GrayHat
lub kup kompa za 1000zl juz sa z oemowskim windowsem winksmiley.jpg
Pigula
albo zaczac studia na politechnice biggrin.gif i nie uzywac microsoft office
Marusz
Dla mnie kazdy posiadacz lewego Windowsa (Office, etc.) rejestrujacy sie na stronach Microsoftu to samobojca. Pamietajcie, ze oni juz maja Wasze dane plus wersje Windowsa z ktorych rejestrowaliscie formularz zgloszeniowy. Jami. Teraz wystarczy z ich strony nacisnac czerwony przycisk...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.