Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: HTMLarea + CSS
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki
garaz_kortowo
Witam.
Mam strone i na niej aktualnosci, ktorych wyglad jest zdefiniowany w CSS (jaka czionka, wyrowanie itp.)
Podczas gdy np. napisze newsa w wordzie i go skopiuje z worda do htmlarea to htmlarea domyslnie dorzuca swoje tagi (np. font face=arial - podczas gdy na stornie mam w stylach verdane) i pozniej na stronie robi sie sieczka bo pojawia sie news nie w tej czcionce co trzeba.

Ktos bawil sie w usuwanie tego typu rzeczy? (pogrubianie,. kursywa itp. moga zostac, chodzi tylko o rodzaj czcionki i wielkosc)

usuniecie tych 3 linijek z pliku htmlarea.js nic nie dalo
replace(/ style=\"[^>]*\"/gi,'').
replace(/<\/?font[^>]*>/gi,'').
replace(/<\/?span[^>]*>/gi,' ').

Dzieki za pomoc.
revyag
A nie masz jakiegoś przycisku w stylu removeFormat ? Coś usuwa formatowanie z zaznaczonego tekstu. Nie używam htmlarea, więc nie mogę sprawdzić. Ale zobacz w dokumentacji. Powinno coś takiego być.
Strus
Cytat(garaz_kortowo @ 2005-05-25 11:07:05)
Podczas gdy np. napisze newsa w wordzie i go skopiuje z worda do htmlarea to htmlarea domyslnie dorzuca swoje tagi

Może nie pisz w Wordzie? Tylko w jakimś edytorze bez formatowania składni. Nie prościej, niż kombinować jak ten syf wywalać po fakcie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.