Nie wiem czy dobrze trafiłem ale ten temat wydaje się być jak najbardziej pokrewny.

Chodzi głownie o poprawne działanie skryptu na serwerze lub samego serwera, jeśli np. jest plik do którego musze zapisywać dane. Powiedzmy ze ten plik to plik.txt. Mam skrypt i zapisuje go na serwerze w katalogu "skrypt" wraz z moim plikiem tekstowym oraz skryptem "skrypt.php". Teraz np. w index.php daje include i wsio. Niestety po uruchomieniu go na serwerze cos mi zle wyświetla. Pisze ze nie moze znalesc pliku, mimo iz sciezka i chmod 777 jest poprawny!!!
Udaje mi sie to uruchomic ale tylko wtedy kiedy podam pełna sciezke w pliku "skrypt.php" do mojego serwera, tzn. np. "/strona/serwer/user/public_html/skrypt/plik.txt"

Konfiguracja mojego serwera to Apache2 pracujeacy na katalogach wirualnych dla wielu użytkowników oraz zainstalowane php4 na linuxie.
Aha dodam iż jesli skrypt umieszcze w katalogu głównym tam gdzie index.php to wszystko pienkie działa bez podawania calej sciezki dostepowej serwera głownego. CO jest nie tak?

Pozdrawiam, zagubiony MXM