Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Transfer i te sprawy...
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Fo
Witam,
chcialbym dowiedziec sie jak to jest u was na sieci - glownie chodzi mi o sprawe taka jaka zaistniala u mnie - admin przerzucil sie z kB/s na kb/s(kbit) wiec teraz zamiast miec jakis mily transferek mam ..... [tu musial bym przeklnac]. Wlasnie czy cos mozna zrobic jak po podpisaniu umowy z firma ktora swiadczy uslugi teleinformatyczne, ta firma sobie nagle nie wiadomo zkad wyskakuje z przycinka transferu pod textem - "bo bylo zle a teraz bedzie lepiej". To chyba ja wiem kiedy jest zle a kiedy dobrze i takie sprawy powinny byc uzgadniane ze mna / jednym z userow sieci.
Dla wyjasnienia dlaczego sie pytam dodam ze wczesniej (niby jak bylo zle) mialem transferek z wp.pl jakies 80kB/s a teraz mam okolo 7,50kB/s - wczoraj jeszcze mialem 15kB/s. A co pisze w cenniku sieci ? otoz tam pisze takie cos :
Abonament-standard 50 zł / miesiąc - przepustowość łącza do 100kb/s.
Wydaje mi sie ze jesli juz chodzilo szybko a teraz jest wolno to jesli jest w cenniku to samo co bylo jak mialem szybko to teraz tam powinno widniec nie kb/s tylko kbit i wtenczas nie mial bym o co sie klucic. Czy mozna w takiej sytuacji cos zrobic ? U nas w sieci lacze jest 2mb a userow 151 - srednio w dzien jest online 40. I wlasnie chodzi o to ze wiem ze 80kB/s na jednego na laczu 2mb to samobojstfo troche ale wczesniej tak bylo i jakos nikt nie narzekal... wiec mam ochote zrobic borute i pytam sie was moi mili forumowicze z czego mam wypalic ?
Cudi
To wy i tak macie dobrze, u mnie jest (wrrrrrrrrr) ponad 300 na 2mb/s !!
Naszczęście teraz stopniowo poprawiają, ale oczywiście wszystko pochrzanili, podzieli tych 300 na kilka łącz po 2mb/s, i teraz od kumpla który mieszka dwa bloki przede mną nie moge nic ściągnąć, bo idzie 2kb/s sad.gif A wija była taka że musieli na swojej badziwnej strony wyłączyć księge gości i forum, bo same bluzgi leciały...
Fo
a ile placisz Cudi ? 300 na 2mb lacze - lol nie no teraz to mnie juz powaliles na kolana poprostu, tyle tylko ze ja nie zamierzam ustapic w tym przypadku i ludzie odemnie z sieci tez jak sie ich podkreci nie popuszcza... aaevil.gif a co do bluzgania to unas jest forum ale ... ja jestem na nim modem i jakos mnie nie wypada... ale zobaczymy do czego dojdzie.... narazie to mam taki pomysl - podziele te 50 zl ktore placi moj szef za moj net na 8 i tyle bedzie admin mojej sieci dostawal aaevil.gif
Cudi
U nas bluzgi szły raczej w księdze gości, bo admin coś źle serwer skonfigurował i na forum nie działala wysyłka maili (więc nikt sie zarejestrować nie mógł). Teraz forum całkiem siadło, a księge gości zdezaktywowali...

Naszęście sytuacja sie polepsza, niedość że od czerwca abonament 45zł, to podzielili nas na kilka grup (każda ma łącze 2mb/s), a przez lato chcą dokonać jeszcze głębszego podziału (ponoć już wykupili kolejne łącza 2mb/s). Tak więc narazie nie narzekam, net chodzi całkiem całkiem, a abonament też do najwyższych nie należy. Ale to co sie działo wcześniej było poprostu paranoją ....

Aaa.... i przypomniało mi sie że oni strone mieli, ale już padła laugh.gif

:arrow: http://www.tolek.pl
spenalzo
Noooo nieeee...
Wy to macie ale problemy.... Ja mam modem 33,6 kb/s i nie narzekam.

Tzn. narzekam ale na telepsa
Fo
problem lezy w tym ze za te same pieniadze ktore placilem miesiac temu dostaje 8 razy nizszy transfer....
Cudi
A ja mam 2 razy lepszy i jeszcze płace 5 zł mniej, więc myśle że czasami warto zrobić wije. Myśmy już chciali zbierać podpisy, od tych co są gotowi odłączyć sie jeśli jakość usług sie nie poprawi (wszyscy mówili że sie podpiszą). Wkońcu skończyło sie tak że jak już miało być super to pokradli huby z klatek na całym osiedlu, i dlatego teraz musze czekać do lata na dalsze poprawy... ( w 'godzinach szczytu' ciągle jest nieciekawie);

spenalzo -> to ja i tak miałem gorzej...
Fo
a ja wlasnie oram serwer admina - przez ssh do ktoreo nie mam dostepu aaevil.gif musze wylookac gdzie ma schowany katalog w ktorym trzyma userow - konkretnie to jest mi potrzebna sciezka uniksowa do tego zeby mail liste zrobic i rozeslac do wszystkich userow mojej sieci z podpisem admin@moja siec.pl i zeby nie bylo mozna wyczaic ze to ja wyslalem tylko ze to admin sam wyslal do wszystkch link z wiadomoscia ze powstala sonda w ktorej mozna sie wypowiedziec na temat obecnego transferu u mnie w sieci aaevil.gif aaevil.gif aaevil.gif dokopie sie do tego chocby niewiem co bo admin zatail przed wszystkimi ze do sieci dopietch jest jeszce 50 kompow !!! a to mnie wqrzylo i to bardzo aaevil.gif aha i jeszcze jedno - oram serwer dzieki php smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.