Witam,
chcialbym dowiedziec sie jak to jest u was na sieci - glownie chodzi mi o sprawe taka jaka zaistniala u mnie - admin przerzucil sie z kB/s na kb/s(kbit) wiec teraz zamiast miec jakis mily transferek mam ..... [tu musial bym przeklnac]. Wlasnie czy cos mozna zrobic jak po podpisaniu umowy z firma ktora swiadczy uslugi teleinformatyczne, ta firma sobie nagle nie wiadomo zkad wyskakuje z przycinka transferu pod textem - "bo bylo zle a teraz bedzie lepiej". To chyba ja wiem kiedy jest zle a kiedy dobrze i takie sprawy powinny byc uzgadniane ze mna / jednym z userow sieci.
Dla wyjasnienia dlaczego sie pytam dodam ze wczesniej (niby jak bylo zle) mialem transferek z wp.pl jakies 80kB/s a teraz mam okolo 7,50kB/s - wczoraj jeszcze mialem 15kB/s. A co pisze w cenniku sieci ? otoz tam pisze takie cos :
Abonament-standard 50 zł / miesiąc - przepustowość łącza do 100kb/s.
Wydaje mi sie ze jesli juz chodzilo szybko a teraz jest wolno to jesli jest w cenniku to samo co bylo jak mialem szybko to teraz tam powinno widniec nie kb/s tylko kbit i wtenczas nie mial bym o co sie klucic. Czy mozna w takiej sytuacji cos zrobic ? U nas w sieci lacze jest 2mb a userow 151 - srednio w dzien jest online 40. I wlasnie chodzi o to ze wiem ze 80kB/s na jednego na laczu 2mb to samobojstfo troche ale wczesniej tak bylo i jakos nikt nie narzekal... wiec mam ochote zrobic borute i pytam sie was moi mili forumowicze z czego mam wypalic ?