Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: konwersja phpbb->ipb
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
szeryf_ipb
ohmy.gif Witam.
Dzisiaj zabrałem się za konwersję forum z dziurawego phpBB na trialową wersję ipb (właściwie ograniczenia nie są złe,mi wystarczą guitar.gif )...
Sciągnałem sobie skrypt konwertera i zainstalwoałem.Niestety podczas samej konwersji wywala mi bład:
Kod
mySQL query error: SELECT COUNT(*) as cnt FROM nazwabazy_ivbd1._ipb_members

mySQL error:
mySQL error code:
Date: Friday 22nd of July 2005 09:37:50 PM

Proszę o pomoc i opisanie krok po kroku jak to zrobić.
Może zły konwerter zassałem ?
kwiateusz
nazwabazy_ivbd1._ipb_members co to ma byc questionmark.gif tu mniemam powinna byc nazwa abzy ...

powinienes tego konwertera uzyc
http://forums.invisionpower.com/ipbconvert..._phpbb_ipb2.zip
szeryf_ipb
Rozumiem.Nazwabazy dałem ,ale poprawna jest wpisana smile.gif
Powiedz mi jeszcze czy tym narzędziem dam rade skonwertować na ipb triala (1.3) ?
Z góry thx
kwiateusz
dla 1.3 to http://www.invisionboard.com/act.ips/downl...pid=conv_phpbb2 smile.gif
szeryf_ipb
Thx wielkie biggrin.gif a ostatnie pytanie czy ipb powinno być zainstalowane czy tylko tabele phpbb powinny być w bazie ?
kwiateusz
ipb ma byc zainstalowane smile.gif i oczywiscie tabele phpbb tez maja byc w bazie najlepiej tej samej smile.gif
szeryf_ipb
Jeszcze raz dzięki.Pomogłes mi bardzo.
kwiateusz
nie ma za co ja sie tym zajmuje wrecz zawodowo tongue.gif
szeryf_ipb
Klika rzeczy już znalazłe ale mam problem z ustawineiem dla wszystkich userów wszystkich postów- jezeli wchodzę w dane forum to nie widac wszystkich tylko część.Chciałbym ze by nie trzeba było wybierać z rozwijanego menu "zobacz wszystkie" tylko żeby było domyslnie .Da się tak?
Pozdrawiam smile.gif
OT: Dlaczego Ibplanet już nie ma ?
kwiateusz
w ustawieniach kazdego forum na dole muszisz z 30dni na show all przelaczyc smile.gif a ibplanet ma klopoty z serwerem i domena jak tak dlaej bedzie otworze wlasny support tongue.gif
szeryf_ipb
Myślę ,że to dobry pomysł -jest zapotzrebowanie.Moge dac miejsce na serwie biggrin.gif itd...
A tak ostatnie pytanie : które katalogi powinny mieć jakie chmody?
kwiateusz
ja zawsze daje na wszytskie 777 smile.gif ale w dokumentacji IPB jest opis co i jak smile.gif

ps. co do serwa to my mamy jusz w szystko gotowe tylko trzeba sie zebrac na ustawienie dzialow smile.gif (my w sensie ja i kolega smile.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.