mam sobie lay, top stopka i 3 kolumny, kolumna 1 to glowna kolumna z trescia, w kolumna 2 jest menu a kolumna 3 ma tylko w tle gifa (element ozdobny)
i teraz robisie taki manewr ze powstaja schody, tzn divy "dochodz" tylko tam gdzie jest jaks tresc, lub jak sztuznie podam im wysokosc, chodzi mi o to aby ich wysokosci byly takie same. Jesli w kolumnie 1 jest 100 linijek textu to zeby pozostale kolumny tez mialy takoa dlugosc jak ta z trescia a nie konczyly sie tam gdzie konczy sie ich zawartosc
probowalem z height: 100% ale nic to nie dalo

jako potrzeba to dam kod i CSS-a OK
------------------------------
Szukajac rozwiazania natrafilem na cos takiego:
Kod
<script type="text/javascript">
function setWys() {
document.getElementById('kolumna2').style.height = document.getElementById('kolumna1').offsetHeight +'px';
document.getElementById('kolumna3').style.height = document.getElementById('kolumna1').offsetHeight +'px';
}
</script>
function setWys() {
document.getElementById('kolumna2').style.height = document.getElementById('kolumna1').offsetHeight +'px';
document.getElementById('kolumna3').style.height = document.getElementById('kolumna1').offsetHeight +'px';
}
</script>
w <body> trzeba jeszcze dac onload="setWys()" no i wstepnie dziala ale onload jest chyba niezgodny z XHTML?!?! jesli sie myle to prosze mnie poprawic a jesli nie to jak to rozwiazac wtedy?