Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zdjęcie czarno białe a po najechaniu kolorowe
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
dexter_m
Witam!
Długo myślałem jak zrobić zdjęcie czarno białe i żeby po najechaniu robiło się kolorowe. Robię zdjęcie w cyfruwce, wrzucam do komputera, (zdjęcie ma rozszerzenie jpg) no i fajnie tyle że mi chodzi o to żeby teraz te zdjęcie zrobić czarno białe. Nie chodzi mi tu o efekt alpha. Jakbym miał już to zdjęcie czarno-białe to bym po prostu wykorzystał onMouseOut() i onMouseOver() i po sprawie.
Tylko jak zrobić aby z kolorowego zdjęcia (bo z cyfrówki) zrobić czarno białe... worriedsmiley.gif

Tak jak na stronie: http://www.jerzy.wojcik.com/

Z góry dzięki!
Pozdrawiam, dexter!
mike
Cytat(dexter_m @ 2005-08-21 20:15:24)
Jakbym miał już to zdjęcie czarno-białe to bym po prostu wykorzystał onMouseOut() i onMouseOver() i po sprawie.

Na podanej przez Ciebie stronie efekt ten jest osiągnięty za pomocą onmouseover, ...
Cytat(dexter_m @ 2005-08-21 20:15:24)
Tylko jak zrobić aby z kolorowego zdjęcia (bo z cyfrówki) zrobić czarno białe...  worriedsmiley.gif

Dowolny program graficzny ... no może poza Paint'em.
dexter_m
Mam photoshopa ale cały czas szukam i nie mogę znaleźć tego typu opcji. Może ktoś wie gdzie ta opcja jest...?

ok, już nie trzeba, znalazłem . smile.gif
Kill3R
obrazek -> Tryb -> skala szarosci

hehe spoznilem sie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.