Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Własna strona w php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
GreenGo
Witam.
Bawię się w php i mysql już jakiś czas i stwierdziłem, że powinienem się zabrać za jakąś strone. Niestety o tworzeniu stron w tej technologi to ja zbyt dużo niewiem dlatego mam kilka pytań.
Czy jest możliwość aby nie trzeba było się łączyć z bazą danych na nowo w każdym pliku ?
W jaki sposób mógłbym zabezpieczyć strone ?
Znacie może jakiś FAQ o tworzeniu stron ?
I na co Wy radzili byście mi zwrócić uwagę ? (jakieś pomoce tricki itp winksmiley.jpg )
Pozdrawiam.
mike
Jeżeli myślisz że postawisz pkilka pytań, zahaczysz o kilka tematów i wszyscy się zlecą i napiszą Ci tutoriala to jesteś w delikatnym błędzie.

1. Polecam na początek trochę teorii i kursów dle początkujących;
2. FAQ :?: Owszem. Widzisz banner w nagłówku strony, tak obok logo forum.
3. Tricki :?: Odnośnie czego? Pisanie formularzy czy obsługi XML'a w kontekście pisania plików konfiguracyjnych do frameworka opartego na MVC :?: Sztuczki i nawyki każdy sobie wyrabia praktyką.

Zacznij od rzeczy prostych, księga gości, newsy, licznii, ...
GreenGo
Te żeczy proste co wymieniłeś to już mam dawno opanowane winksmiley.jpg Dlatego zwróciłem się o kilka porad dotyczących tworzenia stron. Chodzi mi o porady doświadczonych osób w tej dziedzinie a nie np. manule itp.
Pozdrawiam.
TomASS
Cytat
Witam.

Cześć smile.gif

Cytat
Bawię się w php i mysql już jakiś czas i stwierdziłem, że powinienem się zabrać za jakąś strone.

Bardzo fajnie Rkingsmiley.png

Cytat
Niestety o tworzeniu stron w tej technologi to ja zbyt dużo niewiem dlatego mam kilka pytań.

Wal śmiało rolleyes.gif

Cytat
Czy jest możliwość aby nie trzeba było się łączyć z bazą danych na nowo w każdym pliku ?

Pewnie chodzi Ci o ograniczenie ilości kodu? Możesz sobie zrobić jeden plik, np o nazwie log_do_bazy.php a później go includowac na początku. Możesz też użyć funkcji albo obiektu.

Cytat
W jaki sposób mógłbym zabezpieczyć strone ?

Zależy przed czym, na pewno przyda się ten artykuł oraz ten..

Cytat
Znacie może jakiś FAQ o tworzeniu stron ?

Np. to forum smile.gif Piszesz w czym masz problem i postaramy się pomóc tongue.gif
Tak ogólnie to w stopce strony jest wiele przydatnych linków, a i tutaj znajdziesz sporo informacji.

Cytat
I na co Wy radzili byście mi zwrócić uwagę ?

Jak pisał szanowny mike_mech, to zależy sztuczki dotyczące czego? sadsmiley02.gif
Poprzeglądaj to forum - tutaj jest na prawde istna kopalnia wiedzy.

Cytat
Pozdrawiam.

Ja również i życzę powodzenia.
gladiror
Polecam kupic książke jakąś dla początkujących... + forum...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.