Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nietypowy formularz
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
son
Witam
Chciałem stworzyć formularz, który zamiast typowych pól <input type=radio będzie zawierał listę opcji, a po zaznaczeniu jednej z nich, będzie zmieniało się tło w danej komórce. System zaznaczania będzie taki jak tutaj: http://www.softcomplex.com/products/tigra_tables/demo.html
Mam jednak problem z przekazaniem informacji o tym która komórka jest zaznaczona. Próbowałem this.name ale wyskakuje, że nazwa nie jest zadeklarowana sad.gif Jeżeli ktoś ma pomysł jak rozwiązać ten problem to będę bardzo wdzięczny biggrin.gif
TomASS
Chodzi Ci, że jak ktoś kliknie na cały element <tr></tr> to wywoła się jakaś akcja (zmiana koloru itp.) ?

Cały skrypt masz tutaj.
son
Cytat(TomASS @ 2005-09-25 13:11:49)
Chodzi Ci, że jak ktoś kliknie na cały element <tr></tr> to wywoła się jakaś akcja (zmiana koloru itp.) ?

Cały skrypt masz tutaj.

Nie no przecież to już mam! Szukam tylko sposobu, żeby po naciśnięciu submit'a wyświetlić informację o tym która komórka jest aktualnie zaznaczona (konkretnie name tej komórki).
TomASS
A od kiedy komórka ma "name"?
orson
witam ...

ustaw każdej komórce ID i globalną zmienną SelectedID ... komórce onclick = SelectedID = this.id ...

pozdrawiam
son
Dzięki. Już chyba wiem jak to zrobić smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.