Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z przesłaniem wartości pól do nowego okna.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
slafur
Witam...
Być może nie wypisuję się w odpowiednim dziale na tym forum - ale jestem tutaj nowy - i prosze o wybaczenie...

Mam wielki problem.
Potrzebuję przesłać wartość jednego pola z formularza do strony która otworzy się w nowym okienku...

Oto co stworzyłem:
  1. function displayWindow(url, width, height) {
  2.                var Win = window.open(url,"displayWindow",'width=' + width + ',height=' + height + ',resizable=0,toolbar=yes,scrollbars=yes,menubar=yes' );
  3. }
  4. <form action="javascript:displayWindow('./popus/verify.php',800,600)" method="POST"><input type="text" name="user_id" maxlength="20" size="40" style="font-size: 14px; font-weight: normal">
  5. <input type="submit" value="dalej &raquo;" style="font-size: 13px; font-weight: bold">
  6. </form>

i wszystko byłoby dobrze, gdyby nie fakt - że w nowym okienku skrypt:
  1. <?
  2.       $echo $_POST['user_id'];
  3. ?>

... nie wyświetla nic sad.gif

Prosze o pomoc sad.gif
To bardzo ważne dla mnie...
A może uda się zastosować jakiś zamiennik tego skryptu - który działałby podobnie...
Wartość pola może być przesyłana nawet w parametrach linku - tylko żeby to wreszcie zadziałało sad.gif
nospor
W zyciu nie widziałem komendy $echo, za to widziałem echo smile.gif
  1. <?php
  2.  
  3. echo $_POST['user_id'];
  4.  
  5. ?>

I używaj odpowiedniego bbcode. poprawiam.
Nie przenosze na razie bo jeszcze nie wiem czy problem byl że źle używasz php, czy że źle html masz. Napisz czy działa wtedy coś zrobie z topiciem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.