Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: odcienie tła
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
Pigula
mam taki proble czy istnieje mozliwosc zrobienie w css'ie czegos takiego:
mam u gory np. ciemno niebieski kolor i chce zeby przechodzil przez wszystkie swoje odcienie do jasno niebieskiego na dole. czy jedynym wyjsciem jest zrobienie obrazka w jakims programie graficznym i wstawienie jako tlo?
revyag
Napewno jest to najprostsze rozwiązanie o najszybsze.
Chyba nie chcesz robic kilkudziesięciu divów o wysokości 1px i różnym tle? snitch.gif
ActivePlayer
Cytat
kilkudziesięciu
na moje oko to 200 smile.gif ale to w sumie dalo by sie zrobic jakims automatem w php smile.gif tylko nie wiem czy nie mniejszy by ten obrazek byl
TomASS
Może i są jakieś sposoby aby to zrobić w samym CSS, ale jestem na 99% pewnien, że wtedy różne przeglądarki mogą mieć problemy z tym. Wystarczy podpatrzeć jak tutaj -na forum - jest zrobiony gradient tła z tytułem tematu:

1. .maintitle { vertical-align: middle; font-weight: bold; padding: 8px 0px 8px 5px; color: #f3f2f0; background-image: url(style_images/1/tile_back.gif) }

i zobacz na: obrazek

Chyba nie ma większego sensu robienie tego inaczej.

Pozdrawiam
Pigula
chyba jednak zostane przy zrobieniu normalnie tla jako obrazka szczegolnie ze bedzie stala wielkosc kolumn thx za pomoc winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.