Cytat
Podejrzewam, ze problem lezy w formacie sciezki dostepu (
Być może masz rację, a najprawdopodobniej wynika to z tego, że jeżeli nie podasz bezwzględnej ścieżki do miejsca gdzie znajduje się plik mysql zaczyna poszukiwania pliku od katalogu bin gdzie znajduje się oprogramowanie.
Teraz tak. Na podstawie tego co pokazałeś przygotowałem moją wersję zapytania SQL:
LOAD DATA INFILE 'e:\asdf.csv'
INTO TABLE test FIELDS TERMINATED BY ';'
LINES TERMINATED BY '\r\n';
Prawdę powiedziawszy Twojego zapytania nie sprawdzałem więc nie wiem czy jest dobre czy też nie. W każdym bądź razie to powyższe zapytania działa prawidłowo.
Oczywiście z konsoli wydanie takiego polecenia nie jest problemem. Widze jednak, że chcesz taki efekt uzyskać z poziomu php. Oto kod (oczywiście okrojony do niemal maksimum):
<?php
$zapytanie = "LOAD DATA INFILE '". $_SERVER[DOCUMENT_ROOT] . "/dane/asdf.csv' INTO TABLE test FIELDS TERMINATED BY ';' LINES TERMINATED BY 'rn'";
?>
Myślę, że nie muszę tłumaczyć. Do określenia pozycji pliku asdf.csv użyłem $_SERWER['DOCUMENT_ROOT'].
Myślę, że po drobnych modyfikacjach powinno u Ciebie działać prawidłowo.
Pozdrawiam.
---edit----
Patrzać na wczorajszy post widzę jedną nieścisłość.
Cytat
że jeżeli nie podasz bezwzględnej ścieżki do miejsca gdzie znajduje się plik mysql zaczyna poszukiwania pliku od katalogu bin gdzie znajduje się oprogramowanie.
Pewnie można podać względną ścieżkę chociaż nie zmienia to faktu, że w przypadku jej braku plik szukany jest w katalogu bin.