Cytat
ja: 4.43 z 5, średniak
nie powiedzialbym, ze to taki sredniak

nie sadze, aby np. tu na forum znalazlo sie chociaz 50 osob, ktore zdobylyby ocene powyzej 4.2. Wg mnie byloby ich gora 20-30, no chyba ze forum odwiedza masa wymiataczy, ktorzy nic nie pisza

A co dopiero jakby podniesc poprzeczke do 4.4...

I to nie, ze ja nie doceniam forumowiczow, czy tez twierdze, ze poziom jest niski (wrecz przeciwnie.. niektore dyskusje staly na naprawde wysokim poziomie i kiedys balem sie w ogole do nich wchodzic, a w niektorych nadal musze czytac posty kilkukrotnie ;]), ale wiem jakie byly pytania, wiec wiem ze trzeba sie troche wykazac na taka ocene (a juz znajomoscia manuala i szybkoscia znajdowania w nim odpowiedzi szczegolnie ;]).
Cytat(ghostrider @ 2005-11-06 14:20:11)
i rzeczywiście niektóre pytania "tendencyjne"
Mi chodzilo raczej o te trudniejsze.. niektore z nich dotyczyly rzeczy, ktorych sie bardzo rzadko uzywa (albo nie uzywalo sie jeszcze w ogole) i wtedy trzeba sie wspierac manualem.. na szczescie tego tam nie zabraniaja, w koncu wiedziec gdzie szukac i znalezc odpowiedz w ciagu 1-3 minut to tez jest jakas sztuka

Porobilem jeszcze troche tych testow i takich pytan jest duzo. W zasadzie w kazdym tescie.. polecam CSS2 oraz XHTML1.1 .. najtrudniejsze z tych co robilem przez ostatnie kilka dni, mimo ze wcale nie czuje sie zle w tych zagadnieniach (ale byl duzy odsetek takich pytan o jakich pisalem wyzej). Jedno z nich nawet mialo chyba blad.. az sobie zrobilem screena i pozniej na spokojnie sprawdzilem kod i zadna z odpowiedzi mi nie pasowala. Za to Javascript 1.5 Fundamentals (i ten bez Fundamentals) byly wzglednie proste.. ten pierwszy zrobilem jako jedyny w mniej niz 30 minut (inne z reguly 40-50) i skonczylem z wynikiem 4.91, czyli jedno pytanie zle

Dalo mi to miejsce w Top10 ;] Chociaz podejrzewam, ze dlugo sie nim nie naciesze, bo z obu tych testow bylo zadziwiajaco malo testujacych (ok 2-3k), z innych bylo przynajmniej o rzad wielkosci wiecej.
Nie sadze, aby polscy pracodawcy na to patrzyli, ale fajnie moc sie gdzies sprawdzic stosunkowo malym nakladem sił, a kto wie czy kiedys z tej strony nie zrobi sie calkiem powaznie traktowana firma certyfikujaca. Dlatego mam zamiar wykorzystac jeszcze te ostatnie kilka dni promocji