Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Certyfikaty Brainbench
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
ghostrider
http://www.brainbench.com/

mozna sie testowac za darmo do 15.11.2005 (noramalnie $50), jak kogos taki cetyfikat interesuje, albo poprostu zobaczyc jak sie stoi na tle innych. (pierwsza 20 PHP4 to ruskie, licze na was chłopaki)
FiDO
Thx za info.. kiedys zrobilem pare testow, ale malo bylo takich co chcialem darmowych, wiec teraz moge nadrobic zaleglosci smile.gif

Co do php to braklo mi 0.11, zeby miec wynik w ogole klasyfikujacy sie na topliste.. no i wg mnie kilka pytan bylo troche nie na miejscu, ale to kazdy test z tych co robilem mial jakies niepasujace.
chmolu
Z tego, co widzę, to test jest darmowy, ale chyba za sam certyfikat już trzeba zapłacić.
ghostrider
chmolu:
placisz jak chcesz żeby ci przysłali wydrukowany,
FiDO:
gratulacje, ja: 4.43 z 5, średniak winksmiley.jpg do top listy jeszcze kawałek ...., a tu PHP5 za rogiem winksmiley.jpg
i rzeczywiście niektóre pytania "tendencyjne"
FiDO
Cytat
ja: 4.43 z 5, średniak

nie powiedzialbym, ze to taki sredniak winksmiley.jpg nie sadze, aby np. tu na forum znalazlo sie chociaz 50 osob, ktore zdobylyby ocene powyzej 4.2. Wg mnie byloby ich gora 20-30, no chyba ze forum odwiedza masa wymiataczy, ktorzy nic nie pisza smile.gif
A co dopiero jakby podniesc poprzeczke do 4.4... cool.gif I to nie, ze ja nie doceniam forumowiczow, czy tez twierdze, ze poziom jest niski (wrecz przeciwnie.. niektore dyskusje staly na naprawde wysokim poziomie i kiedys balem sie w ogole do nich wchodzic, a w niektorych nadal musze czytac posty kilkukrotnie ;]), ale wiem jakie byly pytania, wiec wiem ze trzeba sie troche wykazac na taka ocene (a juz znajomoscia manuala i szybkoscia znajdowania w nim odpowiedzi szczegolnie ;]).

Cytat(ghostrider @ 2005-11-06 14:20:11)
i rzeczywiście niektóre pytania "tendencyjne"

Mi chodzilo raczej o te trudniejsze.. niektore z nich dotyczyly rzeczy, ktorych sie bardzo rzadko uzywa (albo nie uzywalo sie jeszcze w ogole) i wtedy trzeba sie wspierac manualem.. na szczescie tego tam nie zabraniaja, w koncu wiedziec gdzie szukac i znalezc odpowiedz w ciagu 1-3 minut to tez jest jakas sztuka winksmiley.jpg

Porobilem jeszcze troche tych testow i takich pytan jest duzo. W zasadzie w kazdym tescie.. polecam CSS2 oraz XHTML1.1 .. najtrudniejsze z tych co robilem przez ostatnie kilka dni, mimo ze wcale nie czuje sie zle w tych zagadnieniach (ale byl duzy odsetek takich pytan o jakich pisalem wyzej). Jedno z nich nawet mialo chyba blad.. az sobie zrobilem screena i pozniej na spokojnie sprawdzilem kod i zadna z odpowiedzi mi nie pasowala. Za to Javascript 1.5 Fundamentals (i ten bez Fundamentals) byly wzglednie proste.. ten pierwszy zrobilem jako jedyny w mniej niz 30 minut (inne z reguly 40-50) i skonczylem z wynikiem 4.91, czyli jedno pytanie zle smile.gif Dalo mi to miejsce w Top10 ;] Chociaz podejrzewam, ze dlugo sie nim nie naciesze, bo z obu tych testow bylo zadziwiajaco malo testujacych (ok 2-3k), z innych bylo przynajmniej o rzad wielkosci wiecej.
Nie sadze, aby polscy pracodawcy na to patrzyli, ale fajnie moc sie gdzies sprawdzic stosunkowo malym nakladem sił, a kto wie czy kiedys z tej strony nie zrobi sie calkiem powaznie traktowana firma certyfikujaca. Dlatego mam zamiar wykorzystac jeszcze te ostatnie kilka dni promocji winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.