Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eksport bazy SQL z zachowaniem wielkości znaków
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
xPatryk
Witam,

w jaki sposób można wyeksportować bazę mysql tak, ąby uwzględnić wielkość znaków w nazwach tabel i pól? Przy każdej próbie eksportu, zamiast np:

UzytkownicyProfile otrzymuje uzytkownicyprofile a zamist PozwalajWidziecOb pozwalajwidziecob, co powoduje że cały skrypt mi pada :[

co zrobić?

Proszę o pomoc...
Patryk
mhs
Możesz powiedzieć czym dokonujesz eksportu bazy danych? Wykorzystaj mysqldump lub narzędzie graficzne typu MySQL Administrator.
Sh4dow
Mysql przy defaultowej konfiguracji jest ustawiony na case-insensitive (jesli zle napisalem to soki) czyli innymi slowy nie czuly na wielkosc liter. Poszukaj o ustawieniu tego na sensetive i powinno dzialac prawidlowo.
Innym rozwiazaniem jest np. PhpMyAdmin ktory pola textowe|stringi potrzafi exportowac w postaci szesnastkowej, co takze zabezpieczy export wjakis tam sposob.
xPatryk
Witam,

eksportu dokonywałem zarówno przy pomocy mysqladump'a jak i przy użyciu phpmyadmina, co do zmiany konfiguracji, niestety nie mam takiej możliwości, ponieważ przenoszę serwis z jednej do innej firmy hostingowej ;/

Co zrobić ?

Pozdrawiam
Patryk
mhs
Osobiście nigdy nie miałem kłopotów mysqldump pozamienial wielkosc literaz nazw tabel. Nawet przed chwila sprawdzilem na serwerze linuxowym dump zadzialal prawidlowo. Byc moze jest to kwestia ustawien o ktorych wspomina Sh4dow.
xPatryk
Witam,

napisałem do admina ale on nie wie, gdzie znaleźć tą opcję...
szczerze przyznam, że ja też :/

Gdzie to jest?

Pozdrawiam
Patryk
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.