Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: mysql 4.1.x >>> 4.0.x
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
witkat
Witam !
Mam problem z przeniesieniem bazy (forum IPB). Dotychczas miałem baze w wersji mysql 4.1.11. Teraz chce przenieść na nowy serwer gdzie jest mysql w wersji 4.0.25 .
Przy próbie imortu bazy np. przez BigDumpa wyskakuje mi błąd:
Kod
Processing file: sql.gz

Starting at the line: 1

Error at the line 12: CREATE DATABASE `aws4_forum1` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;

Query: CREATE DATABASE `aws4_forum1` DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci;

MySQL: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_swedish_ci' at line

Stopped on error

Czy jest jakiaś możliwość konwersji czy przerobnienia bazy tak aby wczytało baze pod mysql 4.0.x zachowując polskie znaki oczywiście ?

Dzięki.
NoiseMc
phpMyAdmin 2.6.3-pl1 ma przy exporcie opcję: Kompatybilność eksportu SQL może to jakos Ci pomoże.
witkat
Dodam ze mam tego typu błędy:
Kod
#1064 - You have an error in your SQL syntax.  Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 9

Kod
#1064 - You have an error in your SQL syntax.  Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARSET=latin1' at line 10
mosky
  1. mysqldump -h host_baz_danych -u user_login -p -a -c -C --compatible=mysql40 nazwa_twojej_bazy > plik_bazy_kompatybilny.sql

Spróbuj tak.
witkat
A może zapytaniem przez phpmyadmina jakoś "przekowertować" ........ questionmark.gif?

Tylko czy ktos by mi podał to zapytanie...... ? blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.