Mecze sie i mecze - manuala tez z ktorego korzystam na codzien i bardzo pomoga.
Napisalem sobie taka funkcje switch lecz niestety pare warunkow nie dziala poprawnie i nie wiem dlaczego. Moglby to ktos z fachowcow przeanalizowac i wskac(naprowadzic) na bledy

<?php $path = "."; $moje = "./inc/includ"; if($do == "search" or $dosearch == "yes"){ $subaction = "search"; $dosearch = "yes"; include("$path/search.php"); } if ($_GET['go'] != ''){ switch ($go): case archives: include("$path/show_archives.php"); break; include("$moje/$go.php"); break; case ($_GET['archive'] and $_GET['archive'] != ''): //nie includuje sie show_news mimo ze w adresie jest pusta zmienna 'archive' include("$path/show_news.php"); break; case ($subaction == "showcomments"): //nie includuje sie show_news mimo ze w adresie jest pusta zmienna 'showcomments' include("$path/show_news.php"); break; include("$path/show_news.php"); break; case news: // to tez chodzi ok include("$path/show_news.php"); break; default: include("$moje/main.php"); // i to tez nie dziala a powinno sie includowac jak sie laduje strone glowna czyli
sam index.php endswitch; } ?>
Najpierw mialem taki kod i wszystko chodzilo ok ale musze miec to zapisane za pomoca switch
<?php $path = "."; $moje = "./inc/includ"; if($do == "search" or $dosearch == "yes"){ $subaction = "search"; $dosearch = "yes"; include("$path/search.php"); } elseif($go == "archives"){ include("$path/show_archives.php"); } elseif($_GET['archive'] and $_GET['archive'] != ''){include("$path/show_news.php"); } elseif($subaction == "showcomments"){ include("$path/show_news.php"); } elseif($go == "news"){include("$path/show_news.php"); } else{include("$moje/main.php");} ?>