Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z funkcją mail
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
pem
Witam.
Mam serwer na Apache, ogólnie to kupiłem konto w jednej firmie hostingowi, jest do tego domena i strona działa. Mam jednak problem z wysyłaniem maili ze skryptu. Skrypt jest ok., bo na lycosie wysyłał przez funkcję mail. Teraz nie wysyła, czy przez to trzeba coś zmienić w cPanelu? Szukałem tam opcji dotyczącej tego, ale nic nie znalazłem. Może trzeba coś poustawiać w plikach ini?
DavidPL
A może po prostu masz tą funkcję zablokowaną na serwerze lub nie podpiętego sendmaila.
Zrób sobie skrypt gdzie będziesz miał wywołaną najprostszą wersję wysłania maila do siebie i sprawdź czy Ci dochodzi mail do Ciebie i ewentualnie co ta funkcja zwraca. Jeśli nie dojdzie lub funkcja się nie wykona ja na Twoim miejscu zwrócił bym się z tym zapytaniem do dostawcy.

--
Dawid Szałęga
pem
Ok., sprawdzę.

A wiecie może czy w cpanelu da się zmienić katalog docelowy domeny? Teraz domena wskazuje na katalog główny public_html, a chciałbym żeby wskazywał na public_html/www. Czy mogę sam to przestawić czy mam pisać do kogoś?
escaflowne
Usuń domenę z listy Parked Domains (Domeny zaparkowane) i dodaj ją jeszcze raz, ale tym razem do listy Addon Domains (Domeny podpięte):
pole New Domain Name (Nazwa nowej domeny): nazwa domeny
pole UserName/SubDomain Name (Nazwa użytkownika/nazwa subdomeny): katalog, na który domena ma wskazywać (np. jeżeli ma wskazywać na public_html/www to wpisz tutaj www)
pole Password (Hasło): hasło dla FTPa, który będzie wskazywał na wpisany powyżej folder
pem
Witam.

Tej domeny nie ma w Parked Domains. JEst chyba ręcznie dodana do serwa DNS przez admina ISP. Czy jednak da sie zrobić to co piszesz z domeną podpiętą?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.