wstawić tekst który bedzie zawsze na środku w pionie
mike
8.12.2005, 13:01:33
Teoretycznie wystarczyłoby użyć vertical-align, ale ... Aby wyśrodkować coś w pionie w elemencie blokowym trzeba użyć kombinacji vertical-align i line-height.
#one { font: normal rozmiar_czcionki/wysokosc_diva Verdana, Tahoma, sans-serif; text-align:center; }
np.
Kod
font: normal 10px/30px Verdana, Tahoma, sans-serif;
kapral
8.12.2005, 13:05:18
Ponieważja robie menu i nie wiem czy zrobić w tabelkach rozmieszczenie elementów - wtedy nie ma najmniejszego problemu, czy przejść na tak zalecane div'y, ale poszukam w tym linku
mike
8.12.2005, 13:08:31
... menu ... tabelki ... :?:
Przejdź na listy, czyli na to, w czym powinno być zrobione menu. A listę daj do diva i masz wszystko czego chcesz
Listy to nie wiem czy mogę użyć poniewać za linkiem w menu mam obrazki które zmieniają kolor po najechaniu i używając list to raczej by nie wyszło do mike_mech bo meny muszę mieć tak jak podawałeś mi z tymi div'ami czyli w pierwszym mam tekst a w drugim obrazek który sie zmienia po najechaniu
mike
10.12.2005, 23:57:44
Przypomniał mi się Twój wątek jak to znalazłem: whatever:hover. Może Ci się przyda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.