Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Dwa Połączenia
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
Sutek
Witam mam taki kodzik:
  1. <?php
  2.  
  3.  
  4. if($_GET['Data']=="Wszystkie" OR empty($_GET['Data']))
  5. {
  6. $zapytanie="SELECT COUNT(nk.id_war) AS ilosc ,n.id_war, n.Data, n.Skad, n.Nazwa, n.Tag, n.Strona, n.Tracker, n
    .Wynik, n.Pelny, n.Liga, n.Mapa FROM war n LEFT JOIN war_komen nk ON nk.id_war = 
    n.id_war GROUP BY n.id_war, n.Data, n.Skad, n.Nazwa, n.Tag, n.Strona, n.Tracker, 
    n.Wynik, n.Pelny, n.Liga, n.Mapa"
    ;
  7. }
  8. else
  9. {
  10. $zapytanie="SELECT * FROM war where Data='".$_GET['Data]."' ";
  11. }
  12.  
  13. $query=mysql_query($zapytanie) or die(mysql_error());
  14.  
  15. while($myrow=mysql_fetch_assoc($query))
  16.  
  17.  
  18. ?>

Wszystko działa wporządzeczku ,z tym ,że nie tak jak mi trzeba.Gdy jeszcze nic nie zostało posortowane to wypisuje mi ilość komentarzy czyli ".$myrow['Ilosc'].".Ale po sortowaniu już nie...
nospor
a gdzie w tym kodzie masz sortowanie?

POzatym sortu ja poziomie zapytania, bedzie lepiej i szybciej:
order by
Sutek
Hmmmm troche się nie zrozumieliśmy.Mój błąd
Mam sobie Baze w niej dane

a
b
a
d
a
b

Sortowanie chodziło mi o to ,żeby pokazało ,tylko zmienną a tongue.gif

Czyli daje zapytanie
  1. <?php
  2. Data='".$_GET['Data]."' 
  3. ?>
gdzie $_Get = a

I chodzi o to ,że po ,,Sortowaniu '' gubi zmienną ."$myrow['ilosc'];
nospor
no ale mistrzuniu, przeciez gdy masz "sortowanie" to w zapytaniu nie dajesz zmiennej ilosc:
  1. <?php
  2. $zapytanie="SELECT * FROM war where Data='".$_GET['Data]."' ";
  3. ?>
wiec sie nie dziw, ze ją "gubisz"
Sutek
Nie gubie $_GET['Data']; Tylko ilosc...

$zapytanie="SELECT COUNT(nk.id_war) AS ilosc ,n.id_war, n.Data, n.Skad, n.Nazwa, n.Tag, n.Strona, n.Tracker, n.Wynik, n.Pelny, n.Liga, n.Mapa FROM war n LEFT JOIN war_komen nk ON nk.id_war = n.id_war GROUP BY n.id_war, n.Data, n.Skad, n.Nazwa, n.Tag, n.Strona, n.Tracker, n.Wynik, n.Pelny, n.Liga, n.Mapa";

Żebym na koniec mógł dodać jeszcze where Data = '$Data' To było wporządku ,ale chyba te zapytanie z nieba wziełem tongue.gif

Ps.Nospor nie uważam się za mistrza :roll2:
nospor
Cytat
Nie gubie $_GET['Data']; Tylko ilosc...
Czytaj ze zrozumieniem. Napisalem wyraznie ze nic dziwnego ze gubisz ilosc bo gdy robisz swoje sortowanie to w zapytanie nie pobierasz wyliczasz ilosci. slepy jestes? POkazalem ci nawet to zapytanie. tam nie ma ilosc. Jest ilsoc w zapytanie wczesniejszym, gdy nie masz warunku na Data. Obudź sie czlowieku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.