Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Usuwanie danych z formularza
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > HTML \ XHTML
Alkagar
Hey,
mam taki malutki problemik, nie wiem czy jest jakis prosty sposob na zrobienie tego ale moze ktos bedzie wiedzial smile.gif.
Mam strone na ktorej jest formularz - ma on ustawione w action="str.php" i tam wykonywany jest caly kod. W znaczniku <form> mam tez ustawiona ramke do ktorej to ma ladowac - Target="text". Sytuacja jest taka ze laduje mi strone ze zmiennymi w ramce text i tu jest wszystko OK ale wpisane informacje zostaja w formularzu na glownej stronie. Jest jakas mozliwosc usuniecia ich z tej storny w jakis automatyczny sposob?? Nie wchodzi tutaj w gre naciskanie przycisku rest tongue.gif. Najlepiej zeby to cos co to zrobi mozna bylo dopisac w 'str.php'.
Pozdrawiam,
Alk

P.S. Czy jest jakas możliwość za pomocą kodu php zawartego w stronie str.php odświeżać zawrtość tego głównego okna - tego w którym znajduje sie ramka z tą storną?
sf
Wyrzuc ramki. Uzyj AJAX.
Javascript daje duze mozliwosci jak chodzi o formularze i rozne akcje.
Alkagar
hmm... a co to jest AJAX?
(mi sie kojarzy tylko z jednym tongue.gif )

A tak na serio to poki co potrzebowalbym zeby to dzialalo w jaki kolwiek sposob.
Masz moze jakies linki do informacji o tym.

A druga sprawa znasz jakies ksiazki warte polecenia do JS? Moze bym sie podszkolil cosik smile.gif

Pozdr,
Alk
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.